Carte de identitate falsă găsită asupra unui basarabean care voia să intre în România. Ce declaraţie surprinzătoare a făcut acesta poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentul fals FOTO Poliţia de Frontieră
Documentul fals FOTO Poliţia de Frontieră

Documentul era ascuns într-un compartiment secret al portofelului, fiind descoperit de poliţiştii de frontieră de la Oancea (judeţul Galaţi) la o verificare mai amănunţită. Ulterior, documentul s-a dovedit a fi fals.

Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea asupra unui cetăţean din Republica Moldova. Totul s-a întâmplat pe 21 februarie, când PTF Oancea  s-a prezentat pentru a intra în ţară Tudor O., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui microbuz marca Ford.

„La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noştri au descoperit asupra cetăţeanului Tudor O., ascunsă şi nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia sa”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţii de identitate (care era ascunsă într-un compartiment greu accesibil al portofelului), poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în cadrul cărora au stabilit că documentul în cauză este fals.

Declaraţia dată de basarabean în faţa poliţiştilor de frontieră este realmente surprinzătoare. El a afirmat că actul de identitate găsit asupra sa este de fapt o simplă amintire a unei glume pe care i-au făcut-o de curând prietenii lui. De asemenea, acesta a spus că nu avea de gând să folosească un vreun fel falsul.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite