Carantină de noapte toată săptămâna pentru nevaccinaţi, în oraşul Galaţi. Rata de infectare a ajuns la 7.65

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carantina de noapte la Galaţi, sursa: Arhivă Adevărul
Carantina de noapte la Galaţi, sursa: Arhivă Adevărul

Carantină de noapte pe durata întregii săptămâni, în oraşul Galaţi, după ce rata de infectare a ajuns la 7,65 de cazuri la mia de locuitori. Nevaccinaţii pot circula între orele 20:00 şi 05:00 doar cu adeverinţă de la angajator. Restricţiile nu se aplică persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.

 Rata de infectare în municipiul Galaţi a depăşit 7,5 la mia de locuitori, prin urmare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii, nu doar în weekend.  Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice deschise.

  „Începând cu data de 17.10.2021, ora 00.00, pentru unitatea administrativ teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 7,5 / 1.000 de locuitori (7,65 / 1.000 de locuitori), se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1090 din 06 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis Prefectura Galaţi. 

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepţii:

-deplasarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau care au trecut prin boală

-deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

- deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

-deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

De asemenea, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/ prestări de servicii să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5:00-22:00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.

Exepţie fac farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri. 

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite