Căpuşele îşi fac de cap la Galaţi. Aproape o sută de oameni au ajuns la spital în ultimele 30 zile după ce au fost muşcaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit medicilor, din fericire nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu teribila boală Lyme. Autorităţile au declanşat din data de 2 mai o amplă acţiune de dezinsecţie care vizează oraşul Galaţi şi zonele verzi adiacente.

Medicii gălăţeni atrag atenţia că, odată cu încălzirea vremii, a  apărut şi riscul de muşcături de căpuşe, care mişună în zona parcurilor şi a lizierelor de pădure. 

De la începutul lunii aprilie, de când a început monitorizarea acestor cazuri, 88 de persoane din judeţul Galaţi au ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase. Nici unul nu a avut nevoie însă de internare, simptomele fiind cele obişnuite.

„De la 1 aprilie a intrat în funcţiune sistemul de supraveghere aplicat prin Centrul Naţional de  Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile. 88 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase, de la 1 aprilie şi până în prezent . Au fost în jur de 25-30 persoane  muşcate de căpuşe pe săptămână.  Nu s-a înregistrat nici un caz de boală Lyme, care apare după muşcătura unei căpuşe infectate “, a precizat dr. Mihaela Debita, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Galaţi a cerut primăriilor, încă de la începutul lunii aprilie, să facă dezinsecţii pentru combaterea căpuşelor şi a ţânţarilor. „Încă din luna aprilie, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a notificat toate primăriile din judeţ cu privire la actualizarea planului de combatere a vectorilor , ceea ce are ca scop limitarea, eliminarea focarelor de insecte, inclusiv a căpuşelor”, a declarat dr Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.  

Medicii vă sfătuiesc să purtaţi îmbrăcăminte deschisă la culoare când mergeţi la iarbă verde sau lucraţi în zone deschise, pentru a observa eventualele căpuşe. Este indicată încălţămintea fără decupaje şi pantaloni lungi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite