Căminul de bătrâni din Galaţi unde s-au înregistrat zeci de infectări cu coronavirus a fost preluat de către DGASPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captură video ProTv
Foto: captură video ProTv

Printr-un ordin semnat de secretarul de stat Raed Arafat, azilul de bătrâni a fost preluat şi va fi administrat de către Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din Galaţi. 37 de persoane din centru, bătrâni şi personal, au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19.

În urma demersurilor făcute la Guvern, centrul privat de îngrijiri a bătrânilor ”Sf.Ilie” din Galaţi a fost preluat şi va fi administrat de către Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din Galaţi.

Astfel, autorităţile locale vor putea să le acorde bătrânilor internaţi în centru asistenţa socială şi medicală de care au nevoie. 10 asistente medicale şi 12 infirmiere se ocupă în prezent de îngrijirea vârstnicilor.

Direcţia de Sănătate Publică a trimis în centru materiale de protecţie şi dezinfectanţi. 28 de bătrâni şi 9 persoane din rândul personalului au fost confirmate până acum cu COVID-19, în condiţiile în care sunt 175 de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Galaţi.

Numărul persoanelor infectate din centru de îngrijire a bătrânilor este cel mai probabil mult mai mare, aproape 100 de probe prelevate de la vârstnici şi personal fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a fi analizate mai repede.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite