Blocurile din Port sunt asediate de ţigani. Locuitorii zonei spun că sunt exasperaţi de mizerie, furturi şi manele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de romi, cazaţi de Primărie într-o casă, i-au adus în pragul disperării pe locatarii blocurilor Bistriţa 1 şi 2. Aceşti chiriaşi ai municipalităţii au transformat casa şi terenul din jur într-o adevărată groapă de gunoi.

Locatarii blocurilor Bistriţa 1 şi Bistriţa 2, din vecinătatea sediului Proiect SA, trăiesc terorizaţi de câţiva chiriaşi ai Primăriei, de etnie romă, cazaţi de municipalitate într-o casă din zonă.

Ţiganii au umplut de gunoaie casa, curtea şi terenul din faţa porţii, iar locatarii blocurilor din preajmă se plâng că mirosul pestilenţial îi obligă să stea cu geamurile închise. De asemenea sunt nemulţumiţi că sunt nevoiţi să trăiască în urlete şi manele, fiindu-le imposibil să se odihnească până târziu în noapte.

"Ne-am săturat. Parcă trăim în junglă. Avem foarte mari probleme cu aceste persoane. Este un miros de nesuportat. Nici nu ne putem aerisi apartamentele din cauza gunoaielor. Pe aceste călduri, trebuie să stăm cu geamurile închise", ne-a spus una dintre locatarele blocului Bistriţa 1, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, de teama chiriaşilor Primăriei.

Nici locatarii blocului Bistriţa 2 nu au fost mai diplomaţi când şi-au descris vecinii, din casa distrusă .

"Primărul le-a dat locuinţe aici şi apoi nu l-a mai interest-o ce fac ăştia. Sunt aproximativ 80 de romi, cresc porci, capre. Au încercat oamenii să se înţeleagă cu ei, dar nu au nicio şansă că sar la bătaie. Sunt violenţi şi ne este frică, plus că sunt mulţi", ne-a spus o altă locatară a blocului Bistriţa 2.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite