Avocatul gălăţean Dinu Gâlcă, la un pas de moarte.Acesta este judecat pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror general a făcut stop cardio-respirator pe holul Tribunalului. În stare gravă, juristul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti.

Panică pe holurile Tribunalului Galaţi. Fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a căzut la pământ secerat în urma unui stop cardio- respirator, în timp ce se pregătea să intr-un proces, în calitate de avocat.

Un echipaj al Ambulanţei a ajuns imediat la faţa locului şi după ce a acordat primul ajutor a transportat victima la spital.

„Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unei persoane care a făcut stop cardio respirator. Starea era gravă. A fost dus la spital”, a declarat Mihai Polinschi, şeful Ambulanţei Galaţi.

Resuscitat de patru ori

Odată ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, Dinu Gâlcă a fost resuscitat de nu mai puţin de patru ori. O echipă de medici s-a chinuit mai bine de două ore să-l ţină în viaţă pe fostul magistrat cercetat de DNA pentru corupţie.

Soţia, rudele, avocaţi şi procurori au venit imediat la spital, la aflarea veştii că Dinu Gâlcă, este la un pas de moarte. Medicii de la urgenţă au fost nevoiţi să-i acorde îngrijiri medicale şi soţiei acestuia, care nu-şi putea reveni din şoc. Starea de sănătate extrem de gravă în care se afla Dinu Gâlcă i-a determinat pe medici să solicite un elicopter SMURD pentru a-l transporta la Bucureşti.

„Pacientul a fost preluat de pe un aeroport privat din Galaţi şi dus la Spitalul Fundeni”, a declarat Angel Trifan, coordoantor UPU-SMURD.

Se pensionase de frica DNA-ului

Dinu Gâlcă s-a prăbuşit în timp ce aştepta în faţa sălii numărul 3 a Tribunalului Galaţi aşteptând să intre într-un proces civil, în care era avocat.



“A căzut pur şi simplu din picioare. S-a lovit destul de rău şi la cap. Nu mai avea puls, nimic. Colegii nu au apucat să mai vorbească cu el”, ne-a declarat avocatul Mircea Breahnă, decanul Baroului Galaţi.

Dinu Gâlcă este avocat din 1987, dar s-a suspendat pentru a deveni procuror, funcţie în care a parcurs toate etapele profesionale până la cea de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.
Anul trecut, s-a pensionat imediat după izbucnirea scandalului de corupţie în care este implicat alături de oameni de afaceri, un cunoscut avocat precum  şi un poliţist. Din iulie 2010 şi-a recăpătat dreptul de a profesa ca avocat, dar în ultimele luni a fost văzut mai des în Palatul Justiţiei.

Fostul procuror general a fost trimis în judecată de către DNA Galaţi pentru trafic de influenţă, şantaj, fals în declaraţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la uz de fals, dosarul fiind în curs de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


image
Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite