Avalanşă de bani europeni pentru Regiunea Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece proiecte europene evaluate la 680 de milioane de euro şi destinate problemelor de mediu sunt în aşteptarea aprobărilor.

Dacă toate finanţările vor fi declarate eligibile şi banii vor ajunge în judeţele din această regiune, vom avea de-a face cu cel mai important pachet investiţii realizat în ultimul deceniu.

„Sunt proiecte pe mediu în valoare de 680 de milioane de euro. Ele vizează mai multe judeţe din această regiunea printre care Galaţi, Brăila şi Focşani. Aşteptăm acum să vedem dacă vor fi aprobate", a declarat Silvia Buhlea, directorul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu pentru Regiunea Sud-Est.

Procedura de aprobare a unui proiect european este una mai greoaie, iar în acest moment doar un proiect a fost declarat eligibil. „Este vorba de un proiect ce priveşte municipiul Focşani", ne-a declarat Daniela Radu, responsabil comunicare POS Mediu pentru Regiunea Sud-Est.

Banii vor veni pe mai multe domenii. Este vorba de sectorul de termoficare, sistemul de apă, sistemul de inundaţii, protecţia mediului şi managementul deşeurilor.

Finanţări anti-inundaţii

Spre exemplul în sectorul de inundaţii se vor face hărţi de risc pentru a se evidenţia unde sunt eventualele probleme în sistemul de apărare.

„Nu trebuie să se înţeleagă că acest fonduri vor rezolva toate problemele de mediu. În general fondurile structurale sunt menite să rezolve în jur de 5% din problemele comunităţii", ne-a mai declarat Nicoleta Radu.

Ultimul proiect pe Mediu realizat la Galaţi a fost lansat pe 20 septembrie. Este vorba despre o finanţare de 226.000 de euro pentru salvarea ariei protejate Pădurea Gârboavele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite