Astăzi/Fetiţa strivită de copac a ieşit din comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de zece ani, din Tecuci, lovită la cap, sâmbătă seara, de crengile desprinse unui copac secerat de o furtună, a ieşit astăzi din comă, după ce a fost operată cu succes de medici, a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Georgiana Lovin, de 10 ani, din Tecuci, se zbătea între viaţă şi moarte după ce a fost victima unui teribil accident. Fetiţa se juca în faţa casei când un plop bătrân s-a rupt din cauza furtunii şi i-a căzut în cap.

Părinţii, îngroziţi, au chemat poliţia şi salvarea când au văzut că fata lor nu mai mişcă absolut deloc. Un echipaj al ambulanţei i-a acordat victimei primele îngrijiri medicale şi a tranportat-o imediat la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Medicii gălăţeni au operat-o, duminică, timp de mai bine de patru ore, dar fetiţa a rămas în comă, stare din care a ieşit luni dimineaţa.

Copilul de zece ani locuieşte împreună cu părinţii, dar şi cu alte 100 de persoane, într-una dintre locuinţele modulare oferite de autorităţi pentru sinistraţii de la inundaţii, într-o unitate militară dezafectată din Tecuci.

Potrivit localnicilor din tabăra de sinistraţi, alte două incidente cauzate de prăbuşirea plopilor bătrâni s-au înregistrat în curtea dintre locuinţele modulare.

Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, a recunoscut că plopii bătrâni sunt o problemă în tot oraşul, dar acţiunea de toaletare a acestora este încă la început, doar 70 dintre copaci fiind până acum curăţaţi. Finkelstain a spus că Primăria Tecuci va ajuta financiar familia fetiţei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite