Armă de foc găsită ascunsă într-un autoturism de lux tractat. Maşina aparţine unui cetăţean ucrainean

0
0

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii de la punctul de trecere a frontierei Oancea (judeţul Galaţi) cu ocazia unei verificări de rutină. Şoferul autoutilitarei care transporta autoturismul pe o platformă tractată a declarat că nu ştia de existenţa respectivei arme, el având doar misiunea de a transporta maşina, conform unui contract.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a găsit o armă de foc, tip revolver, ascunsă în torpedoul unui autoturism de lux aflat pe o platformă tractată cu ajutorul căreia ce urma să iasă din România cu destinaţia Ucraina.

Descoperirea a fost făcută în data de 12 martie, în jurul orei 22.15, când în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Vasili V., în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetăţenie: bulgară şi moldoveană. El se afla la volanul unui autovehicul, marca Volkwagen, care tracta pe o platformă un autoturism marca Mercedes înmatriculat în Ucraina.

Având ceva suspiciuni, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra celor două autoturisme, ocazie cu care a fost descoperit ascuns în torpedoul autoturismului marca Mercedes, care se afla pe platformă, un revolver marca Major Eagle, calibru 4 mm.

Arma de foc era înfăşurată în nişte hârtii şi era ascunsă printre tot felul de mărunţişuri, fiind evidentă, spun poliţiştii, intenţia ca astfel să treacă neobservată. De altfel, nu există niciun document care să ateste deţinerea ilegală a pistolului, el nefiind înscris nici în documentele vamale (deşi legea impune declararea armelor la trecerea frontierei).

Şoferul cărăuş a declarat că a preluat autoturismul marca Mercedes la solicitarea unui cetăţean ucrainean, în baza unui contract, şi că nu avea cunoştinţă despre existenţa armei descoperite la controlul de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, iar arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite