Brăilean prins, la Galaţi, la volanul unui autoturism furat din Spania. Maşina fusese deja înmatriculată în România, probabil pe bază de acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina furată din Spania găsită la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră
Maşina furată din Spania găsită la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt, iar autoturismul a fost pus sub sechestru până la lămurirea problemei. Surprinzător este, totuşi, că brăileanul Ovidiu C. (49 ani) a traversat practic toată Europa fără ca vreun poliţist sau vameş să observe că maşina este în baza de date privind autoturismele furate. În plus, nu este clar modul cum a fost înmatriculată în România.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier au descoperit, la controlul de frontieră, un autovehicul marca Opel Astra, care  figurează în bazele de date ca fiind furat din Spania.

Descoperirea a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când cetăţeanul român Ovidiu C.în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, conducând un autovehicul marca Opel Astra, înmatriculat în România.

„Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, în urma cărora au constatat că acesta figurează ca fiind declarat furat din Spania”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Deocamdată nu este deloc clar cum de maşina a putut traversa fără probleme întreaga Europă şi a putut fi înmatriculată în România câtă vreme era înscrisă în baza de date europeană privind maşinile furate. Principala suspiciune este că au fost folosite acte false, dar nu este exclusă nici varianta existenţei unor fapte de corupţie.

Revenind la momentul descoperirii situaţiei de către poliţiştii de frontieră, trebuie spus că bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte (actele de vânzare-cumpărare urmau să fie perfectate), în schimbul sumei de 5.300 de euro şi că nu ştia că acesta se află în atenţia autorităţilor ca fiind furat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismulba fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite