Alcoolul la volan dăunează grav maşinii şi…carnetului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi şoferi din judeţul Galaţi, surprinşi ieri de poliţişti conducând maşini deşi se aflau sub influenţa alcoolului sunt acum anchetaţi. Unul dintre econducătorii auto depistaţi nu avea nici măcar carnet de conducere.

Neculai H., de 38 ani, din com. Bereşti Meria, a intrat în atenţia poliţiei după ce a lovit o maşină pe raza comunei Bălăbăneşti. Din primele cercetări, a reieşit că şoferul nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de vehiculul pe care l-a acroşat, motiv pentru care poliţiştii l-au testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, cercetările fiind continuate cu bărbatul în stare de libertate.

Cel de-al doilea şofer a fost depistat la Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918. Georgel C., de 24 de ani, din municipiu, a fost oprit în trafic. În urma testării cu aparatul Drager a reieşit să avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cazul în care aceasta va fi mai mare de 0,8 mg/l, tânărul şofer se va alege cu dosar penal.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite