Afacerea cu morţi de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi şi asistentul şef au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii anticorupţie au reţinut două persoane  Foto: romaniajournal.ro
Ofiţerii anticorupţie au reţinut două persoane  Foto: romaniajournal.ro

Medicul Iuliu Fulga este suspectat că a încheiat un contract cu o firmă aparţinând asistentului şef al Serviciului de Medicină Legală din Galaţi, în baza căruia morţii erau transportaţi cu maşinile acestuia din urmă, deşi exista un conflict de interese evident. Cei doi îşi împărţeau apoi banii.

Situaţie de necrezut la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Conform unor surse medicale, medicul Iuliu Fulga, şeful Serviciului de Medicină Legală din Galaţi, şi asistentul şef al acestei structuri medicale, Marinel Radu, au încheiat un contract, prin care firma acestuia din urmă se obliga să transporte persoanele decedate din diverse locaţii la morga Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

Este vorba  de persoanele decedate care au fost victimele unor infracţiuni, sinucigaşii şi cele care au murit în urma unor accidente rutiere. Contractul amintit nu putea fi încheiat din simplul motiv că exista un conflict de interese care îl viza pe asistentul şef al Serviciului de Medicină Legală Galaţi.

Medicul Iuliu Fulga a ignorat se pare acest obstacol legal şi a încheiat contractul, iar profitul obţinut din afacerea cu morţi era împărţit între cei doi. În urma unei sesizări, Direcţia Generală Anticorupţie Galaţi a efectuat mai multe verificări, iar ieri, 19 octombrie, a descins la Serviciul de Medicină Legală din Galaţi, de unde a ridicat mai multe acte.

Medicul Iuliu Fulga şi asistentul şef Marinel Radu au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie şi vor fi aduşi astăzi în faţa instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive, cel mai probabil arestare preventivă. Acuzaţiile care li se aduc sunt abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite