De ce nu vor procurorii DNA să-l lase în libertate pe fostul deputat Alin Trăşculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia Judecătoriei Focşani, prin care s-a dispus liberarea condiţionată. Recursul se va judeca pe 15 noiembrie.

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu este cu un pas în afara puşcăriei, după ce judecătorii focşăneni au aprobat cererea de liberare condiţionată, după un an şi jumătate de închisoare, din cei trei primiţi ca pedeapsă.

Procurorii DNA au contestat măsura, spunând că timpul executat după gratii nu a fost suficient pentru reeducare.

Încă de luna trecută Alin Trăşculescu îndeplinise fracţia necesară pentru a putea fi liberat din Penitenciarul Focşani

"În cauză apreciem că există premisele că timpul executat nu a fost suficvient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta nu şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, scopul preventiv şi educativ al pedepsei neputând fi astfel atins iar funcţia de exemplaritate a pedepsei nu a fost îndeplinită, astfel încât în viitor să nu se mai încalce normele de convieţuire socială. În condiţiile în care  condamnatul se află la prima analiză, iar până la împlinirea cuantumului pedepsei a mai rămas o perioadă apreciabilă de timp, considerăm că acesta trebuie să rămână în continuare în executarea pedepsei", se arată în contestaţia DNA.

Din pedeapsa totală de 3 ani de închisoare, Alin Trăşculescu trebuia să execute 730 de zile şi, potrivit referatului Comisiei, a executat 733 de zile (la data de 21 septembrie), adică 567 efectiv executate, restul fiind câştigate prin muncă. Recursul se va judeca pe 15 noiembrie.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, pe data de 4 martie 2016, pe Alin Trăşculescu la câte trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani, precum şi la şase luni de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanţa a contopit cele trei pedepse şi a dispus aplicarea celei mai grele – trei ani de închisoare – la care s-a adăugat pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite