Actorii Teatrului Dramatic "Fani Tardini" vor juca sâmbătă, de la ora 19.00, cel mai nou spectacol "Antidotul" în prezenţa autorului romanului

0
0

Raffy Shart este realizator TV, scenarist şi compozitor francez de origine armeană. A devenit faimos în calitate de scriitor şi regizor de teatru odată cu montarea spectacolului "Soţia mea se numeşte Maurice" (1997).

Raffy Shart este şi compozitor de muzică de teatru, muzică de film, dar şi autor de cărţi pentru copii. Este şi realizator de video-clipuri publicitare. Raffy Shart s-a născut la Paris dintr-o familie de artişti: bunicul său, de origine armeană, este poet, scriitor şi compozitor; tatăl său este artist plastic iar mama este cântăreaţă. După finalizarea studiilor, Shart devine asistent al unor cunoscuţi realizatori TV şi, în paralel, lucrează că asistent de montaj.
 
În piesă "Antidotul", Gloria Borand, actriţムfaimoasă pe vremuri, care n-a mai fost demult chemată să joace nimic, şi care trăieşte cu amintirea bărbatului iubit, decide să adune la un loc, undeva, departe, într-o zonă unde se ajunge greu, un producător, soţia lui, un regizor şi pe asistentul său, un impresar şi pe iubită lui. După ce s-au adunat, s-au acomodat şi s-a creat o atmosferă destinsă, Gloria îi anunţa că, intenţionat, a pus otravă în băutură şi că soartă le este pecetluită, un antidot nefiind sigur că există. De-aici începe o sarabandă a momentelor de suspans, situate între comic şi dramatic, predominant fiind umorul negru. Cu toţii sunt supuşi unor încercări disperate de a demonstra că merită să capete antidotul, iar condiţia este să arate cA¢t de mult îşi doresc să trăiască.  

Regia spectacolului este semnată de directorul Teatrului "Maria Filotti" din Brăila, Lucian Sabados, iar din distribuţie fac parte directorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi, Cristian Gheorghe şi actorii Carmen Albu, Oana Preda Gheorghe, Stelian Stancu, Petronela Buda, Ciprian Braşoveanu şi Florin Toma.

"Antidotul seduce printr-o secretă şi complice alianţa împotriva artificialului, a prostului gust, a ipocriziei şi a prostiei. Jocul dintre aparenţă şi esenţă, surprinzătoarele răsturnări de situaţie ce aruncă în aer şabloanele şi lucrurile formale din viaţă şi din teatru şi mai ales senzaţia continuă şi apasată de viaţa autentică, chiar dacă din culisele filmului şi ale teatrului impun spectatorului o atitudine de vigilentă atenţie şi distanţa faţă de şabloanele vieţii de vedetă din revistele de cancan sau cele glossy", declara la premiera spectacolului regizorul Lucian Sabados.

Piesa este tradusă de Lucian Sabados, coregrafia este semnată de Cristina Stolnic Chiriţă, iar scenografia de Lăcrămioara Dumitraşcu.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite