A murit preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Galaţi. Pictorul Aurel Manole avea 62 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictorul Aurel Manole, preşedintele filialei gălăţene a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) a murit, după o grea suferinţă, la sfârşitul acestei săptămâni. Artist de o excepţională valoare, care şi-a legat destinul de pensulă şi şevalet încă de la vârsta de patru ani, Aurel Manole este  inventatorul pictografiei.

Pictorul Aurel Manole, preşedintele filialei gălăţene a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) a murit, după o grea suferinţă, la sfârşitul acestei săptămâni. 

Artist de o excepţiomală valoare, care şi-a legat destinul de pensulă şi şevalet încă de la vârsta de patru ani, Aurel Manole este considerat de specialişti ca fiind inventatorul pictografiei. Invenţia sa - „Amestec şi fuziune cromatică şi instrumente de lucru” - brevetată de OSIM în 1997) a luat naştere pe când Aurel Manole era doar un copil. 

Născut în 1953, la Galaţi, a absolvit Institutul de Artă al Universităţii din Iaşi şi Academia de Arte Decorative şi Design.

La patru ani, aşa cum însuşi declara, obişnuia să picteze pereţii casei părinteşti cu cărbune, pasiunea sa materializându-se mai apoi pe fiecare filă de caiet sau copertă de carte. A fost pasionat în studenţie de encaustică, o tehnică artistică antică, pe care a îmbinat-o, mai târziu, cu tehnicile de lucru artistice moderne şi a dat naştere unei modalităţi de lucru inedite, pe care el a numit-o pictografie.

Prima mare recunoaştere internaţională a tablourilor sale realizate în această manieră a venit în 1990, în Franţa, la Fayance, unde a obţinut Marele Premiu. De asemenea, a mai fost premiat în Germania, Anglia şi în SUA. În paralel cu activitatea artistică, 

Aurel Manole a desfăşurat şi o prolifică activitate didactică, împărtăşindu-şi talentul şi cunoştinţele elevilor de la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite