Vrâncean condamnat cu executare în dosarul „Referendumul”. O preoteasă din Vrancea a primit închisoare cu suspendare în dosarul lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA au descins la Suraia imediat după referendumul din vara lui 2012 FOTO: Arhivă
Procurorii DNA au descins la Suraia imediat după referendumul din vara lui 2012 FOTO: Arhivă

În dosarul având ca învinuiţi 74 de persoane au fost trimişi în judecată şi şapte reprezentanţi ai unei secţii de votare din comuna Suraia, complici la fraudă, asta după ce după ce procurorii DNA au 245 de voturi falsificate.

Toţi componenţii  Secţiei de votare 287 Suraia, de la Referendumul din 29 iulie 2012 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, care au fost inculpaţi în dosarul ministrului Dezvoltării Liviu Dragnea, au primit astăzi condamnări pentru faptele săvârşite în timpul scrutinului.

Este vorba despre preşedintele acelei secţii, Vili Stan, dar şi de membrii secţiei din partea partidelor politice, respectiv Corina Cristian, Ion Totoliciu, Simona Bobocea, fostă Velniţă la acea dată, Maria Hanganu, soţia preotului din comună, Mic Florentin Manole şi Sorin Sîngerean.

Singurul condamnat la închisoare cu executare este Stan Vili, care a primit o pedeapsă de un an şi zece luni de închisoare, acestuia adăugându-i-se un spor de la o pedeapsă veche. Celelalte şase persoane condamnate au primit pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea. Sentinţa nu este definitivă, iar toţi cei şapte vrânceni implicaţi în dosarul „Referendumul” o pot ataca cu apel.

Potrivit rechizitoriului DNA, aceştia se fac vinovaţi de complicitate la fraudă, după ce s-au descoperit 245 de voturi falsificate.

„Din declaraţiile luate în calitate de martori persoanelor care figurează că şi-au exprimat votul pe listele electorale ale acestui birou electoral al secţiei de votare rezultă că o mare parte a semnăturilor executate pe aceste liste au fost falsificate în sens material, după caz, alegătorii neprezentându-se la vot şi/sau nesolicitând şi neexercitându-şi votul prin folosirea urnei mobile”, au arătat în rechizitoriu procurorii DNA.

De altfel, semnăturile falsificate au fost supuse unor constatări tehnico – ştiinţifice grafoscopice, lla Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a stabilit cu această ocazie caracterul fals al semnăturilor respective.

Pe liste s-au găsit şi semnături ale unor persoane plecate la muncă în străinătate, respectiv Italia şi Spania, care în nici un caz nu s-au aflat în ţară pe data de 29 iulie 2012.

Vă mai recomandăm:

Procurorii DNA au depistat 245 de voturi falsificate la Suraia, după Referendumul din anul 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu

Semnăturile falsificate au fost supuse unor constatări tehnico – ştiinţifice grafoscopice la Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Dosarul Referendumul: Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare. Glumele despre judeţul Teleorman şi alegeri

Condamnarea la un an de închisoare cu suspendare a lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul a adus, din nou, în atenţia internauţilor glumele despre judeţul de origine al preşedintelui executiv al PSD - Teleorman, dar şi despre cum se desfăşoară acolo alegerile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite