VIDEO Un bărbat acuză medicii oncologi că nu vor să-i ajute mama bolnavă de cancer: „Mi-au spus să vin în februarie, adică după ce, posibil, va muri mama“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia a fost operată recent de cancer la colon, la spitalul din Moineşti, şi vrea să intre în programul gratuit de oncologie. Fiul ei spune că nu i s-a permis acest lucru, în timp ce reprezentanţii Spitalului se apără şi spun că la mijloc este o neînţelegere.

Valentin Urloiu, din comuna Vizantea Livezi, a venit la sfârşitul săptămânii, la spitalul de Urgenţă din Focşani, să-şi înscrie mama, operată recent de cancer la colon, în programul naţional de oncologie.

Femeia a fost operată în decembrie la Spitalul din Moineşti, iar fiul ei a venit la Spitalul din Focşani cu acte medicale, respectiv biletul de trimitere de la medic, dar şi foaia de externare din spital pentru a o înscrie în programul naţional, astfel încât să beneficieze de tratament gratuit.

Aici, bărbatul spune că a avut parte de un adevărat şoc.

“M-am prezentat la secţia de Oncologie, să iau legătura cu doamna doctor Lidia Groza, să mă înscrie în programul naţional de oncologie. O doamnă asistentă mi-a spus că doamna doctor nu poate să mă înscrie şi să vin în februarie, adică atunci după ce, posibil, va muri mama. Mi-a zis să merg la la cabinetul particular al doamnei doctor. De ce acolo se poate şi aici nu se poate. Mama plăteşte CAS şi trebuia să fie luată în evidenţă. Trebuia să înceapă deja tratamentul. Înţeleg, sunt şi eu creştin, au fost sărbători, dar au trecut, gata. Este spitalul nostru, al tuturor, nu al medicilor sau al directorului de acolo”, ne-a spus Valentin Urloiu.

După experienţa nefericită de la spital, bărbatul a plecat direct la Parchet, unde a făcut o plângere penală.

“Sunt conştient, o să merg înapoi la Moineşti, o să mai cheltui nişte bani, pentru a primi de la medicul de acolo tratamentul cu citostatice, dar măcar vreau să trag un semnal să se pună la punct secţia de Oncologie de la Focşani, pentru că nu se poate aşa ceva”, ne-a mai spus Valentin Urloiu.

Spitalul: O neînţelegere

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Focşani spun însă că la mijloc nu e altceva decât o neînţelegere:

“Nu s-a pus problema ca un pacient care vine să se înscrie în programul de oncologie să fie refuzat. Nu cunoaştem cazul domnului, nu avem nicio sesizare în acest sesn. Posibil ca pacientul să fi cerut să fie înregistrat la un anumit doctor şi asistentul de serviciu să-i fi spus că în momentul de faţă doctorul respectiv poate fi găsit doar la cabinetul particular”, a precizat Alina Cosma, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon.

Într-un final, Valentin Urloiu a decis să meargă şi la cabinetul particular al medicului oncolog, acolo unde fusese trimis de asistentă.

Acolo a fost programat să vină cu mama sa la Focşani pe data de 31 ianuarie, adică peste trei săptămâni, urmând să decidă împreună ce o să facă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite