VIDEO Scandal între şefii învăţământului din Vrancea, cu pâră la ministrul Liviu Pop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Cristea
Dorin Cristea

Un aviz banal privind avizarea unui proiect şcolar derulat cu fonduri europene de Primăria Mărăşeşti a dus la un conflict la vârful Inspectoratului Şcolar Vrancea.

Pe data de 21 decembrie, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Vrancea, membrii acestei structuri au refuzat să dea aviz unui proiect al Primăriei Mărăşeşti, care vizează o secţiune din proiectul  ”Acţiuni strategice pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitatea marginalizată din oraşul Mărăşeşti, judeţul Vrancea”, care are o valoare de peste 19 milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene.

O secţiune din acest proiect vizează şi Şcoala Nr. 2 din localitate, unde se desfăşoară activitatea ”Şcoală după şcoală”, pentru un număr de 130 de elevi.

Deşi implementarea acestuia a început încă din august, în mod curios, reprezentanţii administraţiei locale au cerut abia acum aviz de la Inspectoratul Şcolar Vrancea. Chiar şi aşa, nu s-au depus la dosar toate informaţiile de care membrii consiliului de administraţie ar fi avut nevoie în luarea deciziei, astfel, că aceştia, cu o singură excepţie, au considerat că trebuie cerute informaţii suplimentare.

Excepţia a fost inspectorul general şcolar adjunct Aurel Şelaru (foto), care a spus că şeful său, inspectorul şcolar general Dorin Cristea, în calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al IŞJ Vrancea, i-a timorat pe ceilalţi şapte membri ai CA.

image

Dorin Cristea respinge însă acuzaţiile. Acesta spune că Şcoala Nr. 2 nu a prezentat tema proiectului şi nici care este axa de finanţare, dar şi alte amănunte importante, dar între timp lucrurile au fost lămurite.

“În şedina de astăzi a Consiliului de Administraţie, doamna director a făcut o prezentare în amănunt a acestui proiect, ne-a pus la dispoziţiei toate documentele necesare. Ca urmare, s-a primit avizul. Noi nu puteam să ne punem împotriva acestui proiect cu fonduri europene, dar nici să votăm în necunoştinţă de cauză. Asta a fost tot", ne-a spus inspectorul general şcolar Dorin Cristea despre acest scandal.

Între timp însă, despre situaţia de la Mărăşeşti a fost informat şi ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a promis o anchetă. Cei doi şefi ai învăţământului din Vrancea spun că nu au vorbit deloc cu ministrul pe acest subiect.

În fapt, surse din inspectoratul şcolar au precizat că se încercă pentru a doua oară în ultima jumătate de an debarcarea inspectorului general Dorin Cristea. Dorin Cristea a mai fost demis în luna august, la pachet cu alţi 13 inspectori generali din ţară, dar a revenit în post în octombrie, după procesul câştigat împotriva ministrul Educaţiei.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite