Ţăranii de la Propact s-au şcolit pe teme de dialog social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii sindicatului au participat la seminar
Membrii sindicatului au participat la seminar

Aceştia au participat în perioada 13 - 14 octombrie 2012, în municipiul Braşov, la două seminarii de formare a activiştilor pentru dialog social, în cadrul Proiectului „Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România", proiect derulat în parteneriat cu CSN Meridian.

Cei 34 de membri, participanţi la seminarii, au aprofundat noţiuni pentru patru tipuri distincte ale dialogului social naţional şi european, bipartit, tripartit şi neinstituţionalizat, ultimul cu referire directă la proiectul "Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România".

Între noţiunile de bază prezentate şi asimilate se numără locul şi rolul structurilor sindicale în derularea dialogului social, reglementările legale care normează şi instituţiile care desfăşoară şi administrează acest tip de dialog.

Modulele de competenţă prezentate au fost: Dialog social, Parteneri Sociali, Instituţii de Dialog Social, Raportul dintre sindicat şi membrii săi, Contract individual şi colectiv de muncă.

Acţiunea se înscrie într-un areal mai larg de participare a membrilor din cadrul SNAPT Propact şi Federaţiei Fermierul la astfel de evenimente, în perioada anterioară desfăşurându-se cursuri de formare de formatori şi manageri de proiecte.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite