Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, o nouă revenire în post după ce a fost dat afară de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgian Nicolae, şeful SVSU Focşani
Giorgian Nicolae, şeful SVSU Focşani

Georgian Nicolae a mai avut o problemă similară în anul 2019, dar a revenit la Primăria Focşani după ce a câştigat în instanţă procesul cu acelaşi edil.

Georgian Nicolae, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Focşani, a fost repus de instanţă în funcţie, definitiv, după ce în luna iunie 2021 a fost concediat de primarul Cristi Misăilă.

Primarul nu i-a putut ierta şefului SVSU pentru faptul că în 2020 s-a întors în Primăria Focşani, tot printr-o decizie judecătorească, după ce l-a dat afară, la vremea respectivă judecătorii stabilind că Georgian Nicolae se subordona Consiliului Local şi nu primarului.

Edilul Cristi Misăilă a modificat legea, astfel încât să-l poată controla pe funcţionar şi după o evaluare subiectivă a decis să-l dea a două oară afară.

Funcţionarul ne-a spus că între 2020 şi 2021, când a revenit în funcţie, deşi avea funcţia de şef al SVSU primarul l-a umilit şi i-a dat alte sarcini de muncă, pe care le-a respectat, dar chiar şi aşa i-a desfăcut contractul de muncă. 

S-a adresat din nou instanţei şi a câştigat atât la Tribunalul Vrancea, cât şi la Curtea de Apel Galaţi. 

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de Primarul mun. Focşani şi Municipiul Focşani, împotriva sentinţei civile nr. 379/14.10.2021 pronunţată de Tribunalul Vrancea. Definitivă”, se arată în ultima decizie a judecătorilor.

Prin urmare, Primăria Focşani trebuie să-i plătească toate salariile din luna iunie a anului trecut şi până astăzi, „drepturi ce vor fi actualizate cu inflaţia de la data la care trebuia să i se plătească lunar fiecare drept şi până la efectiva achitare".

Vă mai recomandăm:

Funcţionar concediat de două ori de către primar, repus în post de justiţie. Va primi şi salariile din urmă

Primarul Misăilă, după înfrângerea de la Curtea de Apel Galaţi: „Adresez în mod public o invitaţie la dialog consilierilor locali şi preşedinţilor de partide”

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite