Români din Transnistria, la Zilele Liceului "Emil Botta" din Adjud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestarea are loc la Adjud
Manifestarea are loc la Adjud

În zilele de 13 şi 14 noiembrie, Liceul Teoretic Emil Botta din Adjud este în sărbătoare . În cadrul evenimentului are loc şi simpozionul “Mit şi adevăr în învăţământul transnistrean”,aflat la ediţia a II-a.

Participă în calitate de raportori opt directori, reprezentanţi ai şcolilor române din Transnistria şi ai comunităţii române din zona secesionistă. Directorii vor prezenta publicului istoricul, evoluţia şi perspectivele instituţiei pe care o reprezintă, întâlnirea fiind una interactivă. De asemenea, la seminar sunt invitaţi cu câte un raport jurişti, oameni politici, istorici şi doctoranzi din Moldova şi România, care vor conota din punct de vedere ştiinţific problema asigurării accesului la educaţie în Transnistria.

Prezentările experţilor vor fi ulterior tipărite într-un volum. Evenimentul va fi organizat pe data de 14 noiembrie 2015. Planificăm implicarea a 15-20 de raportori. Seminarul va avea loc în Sala de conferinţe a Liceului Teoretic „Emil Botta” Adjud, ce dispune de o capacitate de 100 persoane şi va fi moderată de doua personalităţi marcante din domeniul istoriei contemporane din România , respectiv prof. dr. Constantin Hlihor şi conf. dr. Ovidiu Buruiană.

Din partea Promo-LEX va participa ca raportor în problematica învăţământului românesc din Transnistria juristul Alexandru Zubco. Coordonatorii ştiinţifici ai seminarului sunt directorul Liceului Teoretic Emi Botta, Emil Dumitru, împreună cu profesorii Constantin Constantinescu, Cătălina Pralea şi Cătălin Pionescu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite