Primarul reales al Focşaniului, confirmat cu COVID-19, îl acuză pe prefect că lasă oraşul fără conducere trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăilă
Cristi Misăilă

Edilul Cristi Misăilă îi solicitase reprezentantului guvernului în teritoriu ca ceremonia de constituire a Consiliului Local al Municipiului Focşani să fie amânată.

Convocarea de către prefectul judeţului Vrancea a unei noi şedinţe de constituire a Consiliului Local Focşani l-a supărat pe primarul ales al municipiului Focşani, Cristi Misăilă. 

Aflat în izolare după ce a fost confirmat cu coronavirus, edilul Focşaniului spune că a i-a solicitat prefectului să facă această şedinţă pe 30 octombrie, atunci când va fi şi el valid, dar reprezentantul Guvernului în teritoriu a ignorat acest lucru, acuzându-l că răspunde comenzilor PNL. 

Misăilă spune că odată cu constituirea Consiliului Local în şedinţa convocată marţi oraşul va rămâne fără conducere până vineri, 30 octombrie, când poate reveni la muncă după 14 zile de izolare.

Solicitarea formulată către Prefectul Berbece este motivată de faptul că, odată constituit noul Consiliu Local, activitatea Primăriei Municipiului Focşani va fi blocată. Acest lucru se va întâmpla deoarece eu mă aflu în concediu medical, fiind  confirmat cu SARS-CoV 2, iar atribuţiile mele au fost delegate către cei doi viceprimari, care vor pierde această calitate, în momentul constituirii noului Consiliu Local. Prin urmare, timp de apoape o săptămână, până în momentul în care legea îmi va permite să îmi reiau activitatea, Primăria Focşani va fi în situaţia de a NU putea elibera niciun fel de acte administrative către cetăţeni. Faptul că Berbece nu a dat curs solicitării noastre de a amâna constituirea noului Consiliu Local arată că acesta răspunde doar la comenzile politice ale PNL şi nu îi pasă câtuşi de puţin de faptul că cei care vor avea de suferit de pe urma acestei decizii sunt atât cetăţenii din Focşani, cât şi angajaţii din Primăria MunicipiuluiŢ, a precizat primarul Misăilă într-un comunicat de presă.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite