(PORTRET) Irina Chiriac este un manager care cântă precum o ciocârlie/Vezi aici pe ce scenă evoluează focşăneanca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conduce filiala unei companii multinaţionale în Vrancea şi cântă de 30 de ani. Este participant cu ştate vechi la festivalurile de muzică uşoară consacrate.

Irina Chiriac este una dintre solistele grupului muzical de seniori de la Cercul Militar condus de profesorul Mircea Grosu. Practică o profesie total diferită faţă de pasiunea pe care o nutreşte pentru muzică.


De specialitate economist, Irina conduce filiala unei companii multinaţionale. Imediat după absolvirea facultăţii, a lucrat ani la rând ca economist însă cântă încă de pevremea când era de o şchioapă, la grădiniţă.
Nu se poate dedica întrutotul muzicii întrucât, spune ea, nu îşi poate asigura un venit decent nici pentru ea nici pentru copiii săi, însă îşi duce pasiunea mai departe, în puţinul timp liber care îi mai rămâne după program.


Un om foarte discret, Irina abia dacă a putut vorbi despre pasiunea sa pentru muzică, deşi participă la festivaluri de muzică uşoară de 30 de ani.
"Fac acest lucru din plăcere. Este extraordinar pentru mine să cânt. Din păcate nu pot să mă ocup doar de muzică pentru că nu aş putea trăi doar din asta iar eu nu sunt făcută pentru a cânta la nunţi sau la botezuri, ci doar într-un cadru restrâns. Aşa mă simt eu bine şi doar aşa pot cânta", ne-a mărturisit artista de la masa cu borderouri.

Îi iubeşte pe Abba şi Bonney M

Irina cântă romanţe însă, aşa cum era de aşteptat, iubeşte muzica de calitate, spectacolele de operă şi marii clasici. Printre festivalurile la care a participat se numără "Florentin Delmar" şi "Crizantema de aur". Greiii muzicii pentru ea rămân Abba şi Bonney M.
"Cânt melodii ale Ioanei Radu dar şi de la Doina Badea. Carmen Rădulescu, pentru mine, o persoană simplă, mai puţin sofisticată şi populară. Foarte mult îmi plac Abba şi Bonney M", ne-a dezvăluit Irina câţiva dintre artiştii săi preferaţi.

Solistă la Cercul Militar

Piesa preferată a Irinei este însă "Inimă de ce nu vrei să îmbătrâneşti?" de Puiu Maximilian, muzică - Nicolae Kirculescu, piesă pe care o cântă cu aceeaşi plăcere de fiecare dată când are ocazia.


„Este piesa mea de suflet. Dintotdeauna a fost. Cânt cu plăcere şi celelalte piese dar aceasta va rămâne întotdeauna specială pentru mine", ne-a mărturisit Irina.
Împreună cu profesorul ei de la Cercul Militar pregăteşte un spectacol pe cinste de „Ziua femeii", care va avea loc pe 8 martie la Casa Armatei. „Va fi, am înţeles, o seară mai specială. Vom cânta canţonete, opere şi operete celebre", ne dezvăluie Irina câteva din planurile grupului muzical de seniori de la Cercul Militar.


Întrebări şi răspunsuri:

Ce proiecte de viitor aveţi?

Vreau să cânt în continuare în cadrul Cercului Militar. Îmi face mare plăcere şi ne-am format aici un grup cu un suflet mare. Practic, prin asta trăim altfel noi. Ne rupem de cotidian şi nu uităm că viaţa este foarte frumoasă.

Aţi urmat vreodată cursuri de canto?

Singurele lecţii sunt reprezentate de ceea ce exersăm cu domnul profesor Mircea Grosu. Am vrut să fac şcoala populară de arte, dar am renunţat la idee pentru că nu se poate trăi din muzică. Asta este! Cred că artişti mari s-au confruntat cu asta. Nu trebuie să ne plângem noi. Va rămâne pasiunea mea în schimb.

Ce-i place:

Îmi place şi să dansez. Să mă plimb. Îmi place şi opera, dar şi muzica de petrecere. Noi organizăm şi spectacole în memoria poeţilor cum a fost cel pentru Mihai Eminescu. Doina Badea, ca artistă, rămâne în inima mea.

Ce nu-i place:

Nu îmi place minciuna şi evident, nu îi pot suporta nici pe oamenii prefăcuţi, de care fac tot posibilul să ma ţin departe. Nu îmi plac persoanele care te amăgesc şi nici acei oameni care profită de cei neajutoraţi doar pentru a obţine un avantaj sau a se simţi puternici.

NĂSCUTĂ. 28 ianuarie 1958, Hânguleşti, jud. Vrancea
STUDII. Finanţe-Bănci, Universitatea Bucureşti
OCUPAŢIE. Economist
FAMILIE. Căsătorită, doi copii

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite