Pagube de 20 de milioane de euro în urma inundaţiilor din sudul Moldovei. Autorităţile cer bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comuna Bilieşti a avut cel mai mult de suferit de pe urma inundaţiilor FOTO Ştefan Borcea
Comuna Bilieşti a avut cel mai mult de suferit de pe urma inundaţiilor FOTO Ştefan Borcea

Potrivit unui bilanţ al ISU Vrancea, 33 unităţi administrative-teritoriale din Vrancea, adică aproape jumătate din comunele şi oraşele judeţului au fost afectate de nenorociri.

Peste 310 obiective, respectiv drumuri judeţene, drumuri locale, poduri, maluri, podeţe şi străzi, din 33 de localităţi, au fost afectate de ploile abundente din luna iunie care au dat naştere la viituri puternice pe majoritatea râurilor din judeţul Vrancea.

Conform rapoartelor întocmite de specialişti, fenomenele hidrometeorologice au produs în Vrancea pagube de peste 100 de milioane de lei, adică aproximativ 20 de milioane de euro.

Localitţile afectate de intemperii sunt municipiul Adjud şi comunele Andreiaşu de Jos, Bilieşti, Bârseşti, Bogheşti, Boloteşti, Chiojdeni Câmpineanca, Câmpuri, Coteşti, Dumbrăveni, Dumitreşti, Garoafa, Gura Caliţei, Homocea, Mera, Năruja, Negrileşti, Nereju, Nistoreşti, Paltin, Păuleşti, Poiana Cristei, Pufeşti, Reghiu, Soveja, Suraia, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vidra, Vârteşcoiu şi Vrâncioaia.

În acest sens, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a aprobat iniţierea unei hotărâri de guvern pentru alocarea unor sume pentru refacerea infrastructurii distruse de intemperiile înregistrate în luna iunie.

De departe, cea mai afectată localitate a fost Bilieşti, unde apa a intrat în 35 de case, alte 70 de gospodării fiind inundate la nivelul curţilor şi grădinilor.

În Vrancea au fost şi patru drumuri naţionale şi judeţene afectate, respectiv DN2 N, DJ 204D, DJ 205D, DJ 204F. De asemenea, sunt 16 drumuri comunale care trebuie refăcute, din care 5 la Mera, 4 la Poiana Cristei, 4 la Spulber, 2 la Reghiu şi unul la Bilieşti. Mai sunt două drumuri comunale distruse în Poiana Cristei (sat Petreanu şi sat Târâtu), 5 poduri şi podeţe afectate, alte 6 distruse.

Vă mai recomandăm:

Imagini spectaculoase de la intervenţia salvatoare a celor 12 muncitori prinşi de viitură în mijlocul apelor VIDEO

Case inundate, drumuri naţionale şi judeţene impracticabile în Vrancea. 13 comune, sub Cod Roşu meteorologic

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite