Oraşul vechi, readus în memoria focşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Vrancea organizează astăzi, la ora 14.00, o expoziţie de fotografii vechi cu locurile importante din Focşaniul de altădată

Cele mai frumoase fotografii cu Focşaniul de acum un secol vor fi expuse astăzi pe simezele Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Vrancea, evenimentul fiind prilejuit de împlinirea luna viitoare a 150 de ani de la unirea Focşanii Moldovei cu Focşanii Munteni.

Acţiunea este derulată în parteneriat cu site-ul www.focsaniulvechi.ro, o platformă creată de un grup de tineri care au dorit să reconstituie imaginea vechiului oraş şi pentru acest lucru au răscolit arhivele, internetul şi tot ce le-a spat la îndemână pentru a-şi atinge scopul.

Site-ul conţine câteva sute de fotografii, iar pe simeze vor fi amplasate 80 de fotografii care prezintă edificiile importante din oraşul de acum 100 de ani, dar şi străzi sau instantanee surprinse cu ocazia diferitelor evenimente.

Nu lipsesc imagini cu familii de focşăneni sau fotografii cu vederi generale din oraşul de odinioară.

„Intenţionăm cu alt eveniment să aducem mai multe persoane în vârstă pentru a le proiecta aceste imagini de pe site, iar bătrânii să le comenteze şi să vorbească despre identitatea reală a acestei comunităţi orăşeneşti, să-şi aducă aminte de oraşul tinereţii lor. Acest moment îl vom înregistra pe film pentru a obţine un document important pentru noi şi cei care vor veni după noi", ne-a declarat Forin Micu Iliescu, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite