Incendiu la Club Colectiv. Drapelul naţional, coborât în bernă la "Casa Albă" din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene au coborât în bernă drapelul României, în memoria victimelor incendiului care a avut loc la clubul Colectiv, din Bucureşti, unde au murit 27 de persoane.

Executivul a decis printr-o Hotărâre de Guvern ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie 2015 să fie declarate zile de doliu naţional pe teritoriul României, cu aplicarea dispoziţiilor legale în materie. Prin urmare, administraţia judeţeană din Vrancea s-a conformat şi a coborât în bernă drapelul naţional arborat în dreptul Consiliului Judeţean, Prefecturii Vrancea şi Primăriei Focşani. Trebuie spus însă că autorităţile din Vrancea nu au reacţionat în niciun fel la tragedia naţională, singurul care a postat pe Facebook un meaj de condoleanţe fiind viceprimarul Focşaniului, Marius Iorga.

"Fereasca Dumnezeu ce nenorocire, sunt parinte si sunt in acest moment complet socat! Sa ne rugam pentru sarmanii parinti care si-au pierdut copiii, iar pe acesti tineri nevinovati sa-i primeasca Bunul Dumnezeu in randul dreptilor. Dumnezeu sa-i ierte ! Cei ce au posibilitatea va implor sa donati sange ! Puteti salva alti tineri care sunt grav raniti!", a scris Marius Iorga.

Ce înseamnă doliu naţional

''În zilele de doliu naţional, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi ca pavilion pe navele de orice fel şi pe ambarcaţiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie revine, potrivit legii, şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă", se arată în decizia Executivului.

În tragicul eveniment de la Clubul Colectiv au murit 27 de oameni şi s-au înregistrat 146 de răniţi. Din primele date rezultă că, în urma unor efecte pirotehnice, ar fi luat foc un stâlp, apoi flăcările s-au extins pe tavan, care a ars ca o torţă.
 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite