Hoţii care şi-au făcut singuri cadouri de 10.000 de euro în noaptea de Moş Crăciun,  încătuşaţi la Focşani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii i-au încătuşat pe hoţi FOTO Arhivă
Poliţiştii i-au încătuşat pe hoţi FOTO Arhivă

Cu această ocazie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au percheziţionat imobilele folosite de cei trei.

Marţi dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese situate în localităţile Focşani, Călimăneşti, Pufeşti şi Ciorani, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii spun că în noaptea de 24 spre 25 decembrie, în jurul orei 3.00, când doar Moş Crăciun se afla în exerciţiul funcţiunii, cei trei tineri, cu vârste de 17, 19 şi 32 de ani, au intrat prin efracţie într-un magazin din Focşani,  prin spargerea geamului, de unde au plecat cu 20 de telefoane mobile de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10 000 euro.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii i-au identificat în Gara Focşani pe cei trei, doi tineri de 17 şi 19 ani, respectiv un bărbat de 32 de ani. Ulterior, la imobilele folosite de aceştia, care locuiau fără forme legale în municipiul Focşani, poliţiştii au identificat 12 telefoane mobile, 3 tablete şi înscrisuri (contracte de amanet) care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, activitatea infracţională a celor trei a fost documentată şi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Neamţ, Brăila şi Buzău. Astfel, cei trei sunt bănuiţi de fapte similare pe care le-ar fi săvârşit la începutul acestei luni în judeţele Neamţ (32 telefoane, 3 tablete) şi Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploieşti, prin intermediul unor case de amanet.  De asemenea, în noaptea de 2/3 ianuarie a.c., aceştia ar fi încercat prin acelaşi mod de operare să pătrundă într-un magazin din Buzău cu intenţia de a sustrage bunuri.  Până la acest moment, au fost recuperate 14 telefoane mobile şi 3 tablete”, arată IPJ Vrancea.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, recuperarea prejudiciului şi tragerea la răspundere penală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale din Roman şi Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Vă mai recomandăm:

O întreagă reţea de comunicaţii aeriană, lăsată fără cabluri de către hoţi. Prejudiciul e imens

Un copil de 13 ani a spart şapte maşini în doar două ore. Poliţiştii s-au chinuit o săptămână să-l prindă

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite