FOTO VIDEO Cum a fost sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române la Focşani. Înalţii demnitari ai statului au lipsit de la manifestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
râncenii au venit în numar mare la manifestare
râncenii au venit în numar mare la manifestare

Piaţa Unirii din Focşani a fost animată de elevii de la liceele din Vrancea şi de oamenii din teritoriu aduşi de primarii comunelor.


Aproximativ 2.500 de oameni, în special elevi de la liceele din Focşani şi oameni aduşi de primari din teritoriu, au suportat  frigul pătrunzător la manifestările dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La Focşani nu a ajuns nimeni din elita politică a ţării, aşa cum se întâmpla în anii anteriori, deşi pentru prezenţa lor în oraşul de pe Milcov a fost adusă de la Bucureşti Garda de Onoare iar autorităţile s-au pregătit corespunzător. Semn că la Bucureşti negocierile pentru noul guvern sunt în toi.

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a fost nevoit să se mulţumească cu ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu, foştii miniştri PSD Ecaterina Andronescu şi Ana Birchall, ambasadorii Marii Britanii, Rusiei şi Sloveniei la Bucureşti. Militarii Regimentului de Gardă i-au dat onorul locţiitorului şefului Statului Major al Apărării, general locotenent doctor Adrian Tonea.

Sărbătorirea Zilei Principatelor Române la Focşani a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, de către Marcel Pavel şi tenorii Vlad Miriţă, Andrei Lazăr. Evenimentul a continuat cu un moment istoric evocator  şi alocuţiunile oficialităţilor. Solista de muzică populară Veta Biriş i-a invitat apoi pe toţi cei din Piaţa Unirii să se prindă într-o horă mare.

La final, participanţii au asistat la defilarea Gărzii de Onoare şi  retragerea cu torţe a militarilor. Pentru participanţii la manifestare, autorităţile au pregătit peste 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi.
În parcarea de la Electrica zeci de autocare şi microbuze aşteptau oameni aduşi de primari să-i ducă în comunele lor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite