FOTO VIDEO Cu ce utilaje întâmpină iarna municipalitatea din Focşani. Clorura de calciu va fi folosită ca material antiderapant pe străzile mari

0
0

Achiziţia de utilaje noi şi deszăpezirea efectivă din Focşani costă municipalitatea aproximativ trei miliaone de lei.

Primarul Cristi Misăilă şi directorul CUP Salubritate, Viorel Profiroiu au prezentat noul parc de utilaje cu care se va acţiona, dacă va fi cazul, pentru deszăpezirea municipiului Focşani.

Aproape 20 de maşini şi utilaje au fost pregătite pentru intervenţiile din această iarnă, noutăţile absolute fiind două freze cumpărate acum doi ani, dar care au stat în garajul Direcţiei de Dezvoltare, pentru că nu le-a găsit nimeni "schepsisul", dar şi zece minifreze pentru trotuare.

CUP Salubritate se află în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea unui topitor de zăpadă. Noile achiziţii au costat aproximativ două milioane de lei.

“Au fost făcute achiziţii noi, pentru că vrem să ne pregătim să facem o deszăpezire corespunzătoare, să nu mai avem sincope în sezonul rece care urmează. Am suplimentat cu opt utilaje grele, un autogreder, s-au montat două autofreze pe buldoexcavatoare, ceea ce ne va ajuta foarte mult să încărcăm zăpada în timp util. S-au achiziţionat trei autocamioane pentru a căra zăpada, cu opt containere. Avem 10 minifreze pentru trotuare şi anul acesta vom folosi clorură de calciu şi inclusiv amestec de nisip cu sare iar ca noutate avem în curs de achiziţiei un topitor de zăpadă”, a menţionat primarul Cristi Misăilă. Edilul a precizat că în caz de Cod Portocaliu sau Cod Roşu ecistă un acord cadru care permite închirierea de utilaje.

De asemenea, CUP Salubritate a achiziţionat şi material antiderapant, iar din acest an, pe marile bulevarde, se va folosi clorură de calciu. Directorul instituţiei speră că cheltuielile cu dezăpezirea să nu fie mai mari de 900.000 de lei.

“Apreciem cheltuielile într-o lună normală, cu precipitaţii normale, cam 300.000 de lei pe lună. Ne străduim să facem faţă cu utilajele, mai putem suplimenta cu ceva utilaje pentru transportul zăpezii. Avem, şi noi un acord cadru cu o societate pentru suplimentare de utilaje dacă va fi cazul. Avem 600 de tone de nisip, 200 tone sort, 100 tone de sare şi 40 de tone de clorură de calciu, stoc care poate fi îmbunătăţit”, potrivit directorului CUP Salubritate, Viorel Profiroiu.

Primarul Cristi Misăilă a ţinut să atragă atenţia agenţilor economici şi proprietarilor persoane fizice cu privire la obligaţiile care le revin, conform hotărârii adoptate în Consiliul Local, de a face deszăpezire în faţa sediilor şi blocurilor, în caz contrar urmând să se aplice sancţiuni.

Zăpada adunată de pe străzile din Focşani ar urma să fie transportată cu containerele de la CUP Salubritate în curtea unde se află ruinele MOPAF.

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite