FOTO Producători tradiţionali din toată ţara, prezenţi cu bunătăţi culinare la Focşani, la prima ediţie a Pieţei Ţărăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa ţărănească de la Focşani
Piaţa ţărănească de la Focşani

Evenimentul, care are loc în Piaţa Unirii, s-a deschis vineri, la ora 9.00 şi va dura până duminică seara, la ora 19.00.

Conform organizatorilor, vor fi prezenţi Bunătăţile Tinei din judeţul Suceava şi Casa Gorea din judeţul Bacău cu dulceţuri, siropuri, zacuşti şi salate de toamnă fel de fel, Brânzeturi Vrâncene cu lactate din judeţul Vrancea, preparate din carne de porc din Galaţi şi din Botoşani, colac secuiesc, turtă dulce şi covrigi din judeţul Argeş, ciocolată de casă şi dulciuri din judeţul Arad de la Casa Petra, ciocolată fără zahăr, ceaiuri, tincturi şi alifii din judeţul Bihor, Cicuta Otavă cu ţesături, măşti populare şi alte meşteşugăreli, alături de alţi meşteri şi artizani.

Bunătăţile Tinei aduc produse atestate tradiţional: dulceaţa de nuci verzi, dulceaţa de cireşe amare negre, dulceaţa de trandafir, magiun povirlă de prune, dulceaţa de gutui, dar şi zacuşti de ghebe şi de hribi. Îşi lansează la Piaţa Ţărănească din Focşani şi produse realizate în premieră şi anume zacusca de fasole cu fasole întreagă şi salata de fasole albă mare. Din gama de “dulceţuri trăznite”, cum le-a denumit gospodina, aduc dulceaţă de pere fiartă în vin roze cu miez de nucă copt şi dulceaţa din flori de salcâm.

piata taraneasa

Producătorul local din Vrancea, Brânzeturi Vrâncene, va fi prezent cu o gamă de brânzeturi din lapte de oaie, vacă şi capră, produse după reţete locale. Se vor mai găsi produse afumate din carne de porc de la Galaţi , dar şi preparate botoşănene de la Sadova, obţinute din carne de porc sau curcan.

Casa Gorea, din judeţul Bacău, aduce specialităţi de toamnă: zacuscă de ghebe, de hribi, hrâşcovi în sos cu muştar, gogoşari şi roşii, de peşte, dar şi zacuscă cu ciuperci shiitake, poverlă de Asău şi dulceaţă de ardei iuţi.

Tocmai de la Lipova, judeţul Arad, vin cu dulciuri felurite cei de la Casa Petra. Aduc diverse sortimente de ciocolată de casă, halviţă, plăcinte, doboş şi fel de fel de prăjituri preparate ca pe vremuri, cu ingrediente naturale.

Ceaiuri, tincturi, alifii şi siropuri de leac preparate cu plante medicinale din flora spontană a Munţilor Apuseni aduc familia Albuţ. Dintre produsele lor enumerăm: bitter ardelenesc, tinctură de mărul lupului, tinctură hipoglicemică, tinctură de năpraznic, alifie de gălbenele, tătăneasă, sirop de muguri de pin, cimbrişor şi pătlagină, etc.

Nu vor lipsi nici produsele apicole, aduse din Stupina Purţuc: miere în diverse sortimente, polen, propolis, lăptişor de matcă, preparate cu cătină, căpăcele de fagure.

piata taraneasa
piata taraneasa
piata taraneasa
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite