FOTO Preotul propus director de şcoală în comuna Cîmpineanca, propagandist politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Niţă este soţul secretarei vicepreşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Vrancea, Dragoş Bîrlădeanu şi îşi exprimă simpatiile politice pe pagina personală de Facebook.

În învăţământul din Vrancea s-a produs săptămâna trecută o premieră, după ce un preot, titular în învăţământ pe catedra de religie, a fost propus director al Şcolii cu clasele I-VIII din Cîmpineanca.

Propunerea ca preotul Cristian Niţă să fie director a fost trimisă la minister, conform metodologiei, de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, după ce actualul director al şcolii va ieşi la pensie începând cu 1 septembrie.

Decizia a stârnit oarece controverse în rândul personalului din învăţământ, mai cu seamă că viitorul director, dacă se va concretiza acest lucru, slujeşte la biserica din curtea Spitalului de Cronici din Dumbrăveni, Cristian Niţă fiind plătit de spital pentru serviciile sale.

1

„Dorinţa noastră generală a federaţiilor sindicale din învăţământ este ca aceste posturi de directori să fie ocupate prin concurs. În momentul de faţă directorii sunt numiţi cu delegaţie. Nu ştiu ce poate să facă un preot într-o şcoală, unde este nevoie să fii un bun manager. De preferat era să fie director un cadru didactic respectat din comunitatea de acolo”, ne-a declarat Emil Tudor, liderul Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ Vrancea.

Primarul comunei Cîmpineanca, care va trebui să colaboreze cu noul director al şcolii, nu vrea să comenteze prea mult numirea unui preot la conducerea şcolii pe care primăria o are în administrare, considerând totuşi că au contat alte criterii în alegerea sa.

„Eu am auzit că numirea este politică. Altceva nu pot să spun”, ne-a spus primarul Ştefan Paraschiv.

Şefa IŞJ Vrancea, Vasilica Zaharia, nu mai părea astăzi convinsă foarte convinsă că preotul Niţă va fi numit director.

„Nu este o decizie definitivă. Se va face un consiliu de administraţie. S-a aprobat doar o listă de propuneri. Este cadru didactic şi chiar nu văd nicio problemă ca un preot să fie director, dar vom şti mai multe în următoarea perioadă”, ne-a spus Vasilica Zaharia, inspector general IŞJ Vrancea.

Preotul Niţă a refuzat să facă prea multe comentarii asupra propunerii de a fi director.

„Nu doresc să fac nicio declaraţie. Situaţia este incertă. A fost doar o simplă propunere. Când se va definitiva vom vorbi”, ne-a spus preotul Cristian Niţă.

Faptul că decizia nominalizării sale pentru postul de director este una politică începe să prindă contur.

1

Soţia preotului (foto sus-Facebook) este angajat al Consiliului Judeţean Vrancea, fiind secretar la cabinetul vicepreşedintelui CJ, pesedistul Dragoş Bîrlădeanu.

image

Preotul Niţu are şi o pagină de Facebook, cu ajutorul căreia îşi exprimă, contrar statutului său de preot, simpatiile politice, evident pro PSD. Tot acolo distribuie link-uri în care preşedintele ţării este caricaturizat în fel şi chip.

1
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite