FOTO Intestine şi stomacuri de animale intrate în putrefacţie, revărsate pe cel mai circulat drum din Moldova. Zona a fost decontaminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remorca plină cu animale
Remorca plină cu animale

Infectarea a fost posibilă din cauza unei maşini căreia i-a explodat un cauciuc, iar obloanele s-au rupt după ce deşeurile au crescut în volum pe fondul temperaturilor ridicate.

O maşină cu remorcă aparţinând unei societăţi din judeţul Mureş, care transporta deşeuri de origine animale, respectiv interstine şi stomacuri de animale a avut o explozie la una din roţile autotrenului, fiind nevoită să tragă într-un refugiu pe E 85. 

Temperaturile fiind ridicate, deşeurile de origine animală si-au mărit volumul, presând asupra obloanelor remorcii care a cedat, fapt ce a permis scurgerea pe asfaltul din parcare, a unei cantităţi de materii organice intrate în putrefacţie şi lichide pestilenţiale care degajau un miros greu, puternic. 

Urmare a unui apel pe telefonul de permanenţă, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Vrancea s-au deplasat în zona Haret- Calimanesti, zona indicată fiind o parcare de pe drumul european E85, pe sensul de mers Adjud-Focşani.

"Au fost verificate o parte din documentele necesare efectuării transportului acestei categorii de deşeuri care, conform documentelor şi informaţiilor furnizate telefonic de administratorul firmei de transport, aveau ca destinaţie incineratorul din loc Smârdan, jud. Tulcea. Au fost prezentate parţial documente de transport şi de reglementare a activităţii, urmând ca restul documentelor să fie transmise la CJ VN al GNM în cursul zilei de luni pentru finalizarea controlului", potrivit Gărzii de mediu Vrancea.

Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au luat măsurile necesare, apelând la un agent economic din Adjud, care a deplasat un un utilaj pentru încărcarea deşeurilor de origine animală, intr-un alt autovehicul al societăţii transportoare.

Operaţiunea s-a încheiat după ce comisarii Gărzii de Mediu s-au asigurat că au fost încărcate toate deşeurile, că zona a fost curăţată şi decontaminată.

animale putrefactie
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite