FOTO Exerciţiu complex de protecţie civilă în oraşul Odobeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit scenariului, în zona centrală a oraşului Odobeşti a avut loc o explozie la un punct de transformare a energiei electrice.

La exerciţiu au participat 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanţă SMURD şi 1  modul de intervenţie la dezastre din cadrul Detaşamentului de pompieri Focşani, iar din partea Staţiei de pompieri Vidra au intervenit 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 1 ambulanţă SMURD.

De asemenea, au intervenit din partea S.V.S.U. Odobeşti 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă, 2 ambulanţe de la SAJ Vrancea, 3 echipaje de poliţie, 1 echipaj jandarmi şi reprezentanţi ai CLSU.

Potrivit scenariului, explozia postului TRAFO a fost urmată de un incendiu ce a cuprins punctul de transformare a energiei electrice, cu tendinţă de propagare la clădirea în care funcţionează sediul local al Băncii Transilvania şi blocul de locuinţe aflat în imediata vecinătate.

Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă şi serviciile deconcentrate din subordinea Consiliului Local Odobeşti au acţionat pentru evacuarea persoanelor din locurile cu pericol, localizarea şi lichidarea incendiului de la punctul de transformare cu autospeciala din dotare şi limitarea propagării acestuia la vecinătăţi.

De asemenea, la primirea apelului telefonic, subofiţerul  operativ din punctul de comandă al inspectoratului a luat măsuri pentru alarmarea, în vederea deplasării la locul izbucnirii incendiului, a gărzii de intervenţie din cadrul Detaşamentul de Pompieri Focşani, verificarea intrării în dispozitiv a SVSU şi alarmarea CLSU Odobeşti pentru a realiza intervenţia serviciilor deconcentrate şi raportarea inspectorului şef al ISU Vrancea despre evenimentul produs.

Mai puteţi citi:

FOTO Pompierii s-au luptat cu flăcările din pădure la o simulare de incendiu

Mansarda unui bloc vecin cu pompierii, distrusă parţial într-un incendiu

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite