FOTO Cum s-a mobilizat o comunitate, în timp record, să ofere o speranţă de Crăciun unei familii rămasă fără casă după un incendiu violent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focul de la Groapa Tufei, comuna Gura Caliţei, a mistuit complet casa familiei Vebancu, formată din părinţi şi doi copii.

Familia Verbancu, din Gura Caliţei, formată din părinţi şi doi copii, a trăit în urmă cu câteva zile, pe 10 decembrie, o mare durere, după ce casa în care au trăit o viaţă le-a ars complet într-un incendiu. 

Focul le-a mistuit, în prag de sărbători, tot ce aceşti oameni au agonisit.

 Autorităţile locale s-au mobilizat exemplar şi, cu ajutorul unor oameni de bine din localitate şi nu numai, au reuşit într-un timp record să redea liniştea acestei familii greu încercate. În numai câteva zile, toţi cei implicaţi în acţiune au făcut minuni şi, dintr-o altă casă bătrânească, oferită de un localnic, au reuşit să ofere un cămin cu condiţii bune pentru familia Verbancu. 

"Nu puteam să-i lăsam aşa. A ars tot, şi mobilă, şi haine, şi acte. Ne-am mobilizat şi acum oamenii s-au mutat în casă. S-a muncit zi şi noapte, dar nu puteam singuri, au fost nişte oameni minunaţi care au  făcut nişte donaţii importante. Doamna Aida Doagă a donat 5.000 de lei, alţi oameni 1.000 de lei, alţii 200, fiecare cât a putut. La primăvară vom încerca să construim o căsuţă pentru aceşti oameni", ne-a declarat primarul Gică Grosu.

Scrisoarea localnicilor către Moş Crăciun

"Dragă Moşule,

Ei nu au scrisoare...
ei nu mai au casa,
ei nu mai au masă,
ei nu mai au nimic.

Flăcările au mistuit tot!
Sau poate mai au ceva, mai au hainele după ei, se au pe ei ca familie şi ne au pe noi, pe noi toţi! Cum aş putea Moşule să le cer scrisoare, când nu mai au nici hârtie! Au nevoie de speranţă, de materiale de construcţie, de pături, de mobilă, de haine, de perdele (...)
Dar, înainte de toate au nevoie de 4 pereţi şi un acoperiş.

Gura Caliţei, judeţul Vrancea!"

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite