FOTO Cum arată Crângul Petreşti, amenajat din banii vrâncenilor după ce s-a pierdut o finanţare europeană de trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Informare Ştiinţifică din Crângul Petreşti
Centrul de Informare Ştiinţifică din Crângul Petreşti

Potrivit autorităţilor, investiţia este finalizată în proporţie de 95,1%, restul lucrărilor de executat urmând să fie realizat până pe 30 iunie.

Un proiect care a pierdut finanţarea europeană cu foarte multă uşurinţă ar putea să fie finalizat până la vară din fonduri ale Consiliului Judeţean Vrancea.

Amenajarea Crângului Petreşti este în linie dreaptă, iar constructorul mai are la dispoziţie mai puţin de trei luni pentru a finaliza tot ceea ce s-a propus prin proiect.

Strada principală care traversează crângul a fost asfaltată, la fel şi trotuarele, dar şi pista de biciclete. În interiorul crângului au fost construite mai multe foişoare pentru odihnă, dar şi un centru ştiinţific, prevăzut cu un amfitetru în aer liber unde pot avea loc diverse activităţi.

Iluminatul public este şi el finalizat, la fel şi sistemul de supraveghere video.

Crangul Petresti reabilitat

Potrivit informaţiilor din dosar, proiectul a avut o valoare de 5.104.673 de euro, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 4.027.435 de euro. Până în prezent, în acest proiect au fost făcute plăţi de 1.285.434 de euro, din care 1.161.646 de euro au fost decontaţi de Uniunea Europeană.

Din amânare în amânare

În opinia autorităţilor, vinovate au fost găsite firmele care au primit contractul, respectiv societatea Recon şi Doje din Bucureşti, care s-au angajat că finalizează lucrarea în termen, respectiv până pe 31 decembrie 2015. Cu această firmă s-a reziliat contractul  şi există un litigiu în instanţă prin care se speră recuperarea celor trei milioane de euro.

În luna mai 2016, contractul a fost atribuit altor firme, de data aceasta locale, cu promisiunea că lucrarea va fi finalizată în septembrie 2016, cum nu s-a întâmplat nici la 31 decembrie 2016, un alt termen dat de autorităţi.. Nu s-a întâmplat nici de data aceasta respectarea termenului, la sfârşitul anului trecut consilierii judeţene aprobând o nouă amânare, până în vara anului 2017, cu toate că s-a menţionat că lucrarea este realizată în procent de 95,1%.

Proiectul a fost declarat de Gubernul României să facă parte din cadrul proiectelor nefuncţionale.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite