Focşani: Procurorii DIICOT au arestat încă un membru al grupării de infractori economici organizată de fostul poliţist reţinut aseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii l-au reţinut pe Georgian Dumitru, magistraţii l-au eliberat.
Procurorii l-au reţinut pe Georgian Dumitru, magistraţii l-au eliberat.

Investigatorii au făcut recurs la decizia magistraţilor de a le respinge propunerea de arestare pentru unul din capii reţelei, reţinut ieri. Procurorii au identificat un nou lider al grupării care ar fi pus la punct toată procedura.

Ion Lăptaru, în vârstă de 50 de ani, a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea sub acuzaţiile de evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Magistraţii Tribunalului Vrancea au acceptat propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, practic acelaşi complet de judecată ce a respins ieri mandatul de arestare pentru unul din capii reţelei, primul din grupare reţinut ieri de procurori - un fost poliţist din Focşani de la departamentul Inspectoratului Judeţean de poliţie Vrancea „Furturi auto" pe nume Georgian Dumitru.

Procurorii DIICOT au decis să atace decizia instanţei cu recurs. „Am făcut recurs la decizia de respingere a propunerii de arestare preventivă pentru cel care a constituit acest grup infracţional organizat. Aşteptăm rezultatele. Oricum vor urma şi alţii pentru că este vorba de o grupare destul de mare", ne-a declarat Gheorghe Stanciu, procurorul şef al DIICOT Vrancea.

Procurorii au identificat un alt lider al reţelei, Dan Adrian Lazăr din Odobeşti (32 ani). Surse din rândul anchetatorilor susţin că acesta a pus la cale toată procedura însă dan Adrian Lazăr se sustrage urmăririi penale. Acesta mai are un proces pentru un prejudiciu de 70.000 de lei însemnând neplata TVA-ului pentru o factură fictivă emisă în trecut.

Gruparea a acţionat pe teritoriul întregii ţări în perioada 2006 - 2007. Capul reţelei, Georgian Dumitru „opera" în timp ce era angajat ca inspector la societatea de asigurări Omniasig. De altfel, cea mai prejudiciată societate de către grupare.

Prejudiciul imputat reţelei este de 650.000 de euro. Procedura: gruparea vindea fictiv utilaje şi echipamente industriale în leasing unor firme fantomă, utilaje finanţate şi garantate prin două companii importante de leasing şi asigurări.

Citiţi şi: Un fost ofiţer de poliţie a fost reţinut pentru evaziune fiscală

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite