Focşănenii au rămas conservatori în privinţa bucatelor de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masa de Crăciun trebuie să fie bogată Foto: Ştefan Borcea
Masa de Crăciun trebuie să fie bogată Foto: Ştefan Borcea

Toţi oamenii, indiferent că sunt mai săraci sau mai bogaţi, au pregătit masa de Crăciun, cu bucate tradiţionale, dar şi feluri de mâncare ceva mai sofisticate.

Tradiţia ne arată că de pe masa festivă de Crăciun nu trebuie să lipsească mâncărurile neaoşe din porc şi vinul cel mai bun.

Felurile de mâncare care vor fi savurate în ziua de Crăciun, după o perioadă îndelungată de post, conţin atât meniul tradiţional, cât şi unele noutăţi.

„Cârnaţii, muşchiul afumat, caltaboşii, toba şi sarmale, toate făcute în casa. Friptura de porc la tavă se va servi musai cu murături”, ne-a spus focsaneanca Mihalela Donose despre bunătăţile cu care şi-a propus să-şi cucerească membrii familiei.

Gospodina nu a uitat nici de desert, astfel că familia ei se va  îndulci în ziua de Crăciun cu  salam de biscuiţi şi nuci şi prăjitură “Albă ca Zăpada” cu cremă de lămâie. Ca masa să fie completă, toate aceste bunătăţi vor fi stropite cu o ţuică de pruna şi o vişinată naturale dar şi cu un vin roşu din producţia proprie .

Masa de Crăciun, după buget

Cheltuielile pentru masa de Crăciun şi celelalte zile de sărbătoare au fost de aproximativ 400 de lei. Cea mai mare parte din sumă, 300 de lei, s-a dus pe carnea de porc, restul de bani fiind folosiţi pentru cumpărarea ingredientelor absolut necesare la mâncare.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite