Fenomenul „Boovie 2020” s-a mutat online. 70 de echipe din România şi Moldova se „bat” în concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boovie a devenit fenomen naţional
Boovie a devenit fenomen naţional

Concursul are ca scop stimularea interesului pentru lectură a elevilor, prin implicarea acestora într-un concurs de trailere realizate pe baza unor romane contemporane cu problematică profundă, legată de valorile vieţii de adolescent.

Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2020, aflat la cea de-a cincea ediţie, se va desfăşura anul acesta online.  Festivalul se va derula pe parcursul a trei zile, 28-30 august şi  are loc sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.

În concurs participă 70 de echipe, din 25 de judeţe din România şi două oraşe din Republica Moldova (Chişinău şi Bălţi).

Ca şi în anii trecuţi, vor avea loc workshopuri şi ateliere, gândite pe trei linii directoare: elemente de construcţie a unui book-trailer; lumea virtuală şi adolescenţii; inteligenţă emoţională şi dezvoltare personală (atât de necesare în vremurile acestea!). Juriul este alcătuit din binecunoscuţii actori Paul Ipate şi Roxana Lupu, scriitorul Marius Chivu şi selecţionerul de filme din cadrul TIFF, Crăiţa Nanu.

Prin generozitatea lui Tudor Giurgiu şi a echipei sale, TIFF va asigura şi un film prezentat anul acesta în cadrul festivalului transilvănean, pe care îl vor putea urmări elevii de la Boovie.

Ideea festivalului îi aparţine profesoarei de limba şi literatura română Carmen Ion, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" din Focşani, şi a luat o amploare extraordinară.

Această idee inedită a profesoarei s-a transformat într-un fenomen pentru zeci şi apoi sute de adolescenţi din toată ţara, împingându-i spre lectură şi determinându-i să-şi împartă rolurile de actori, scenarişti, cameramani, make-up artişti şi lista poate continua. 

Odată cu trecerea timpului, festivalul a căpătat popularitate în rândul liceenilor şi al profesorilor, primii fiind uniţi de interesul faţă de literatură şi de tehnologie, iar cei din urmă, prin dedicarea faţă de elevi. Astfel, s-a ajuns de la 100 de elevi înscrişi în primul an, la peste 2.000 de elevi din două ţări, România şi Republica Moldova, elevi care fac tot ce le stă în puteri să realizeze un trailer fidel cărţii date.

Atât Primăria Focşani, cât şi Consiliul Judeţean Vrancea vor contribui la bugetul evenimentului cu peste 70.000 de lei, bani din care vor fi acordate premii şi alte cheltuieli ale concursului.

Vă mai recomandăm:

FOTO Profesoara care transformă elevii în actori şi cărţile în filme. "Am început de la un sentiment de exasperare"

Let’s Boovie!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite