VIDEO „Boovie“ a devenit din acest an concurs naţional. În competiţia de book-trailere s-au înscris şcoli din 26 de judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul va avea loc la Focşani
Concursul va avea loc la Focşani

O idee a profesoarei de limba şi literatura română Carmen Ion, de la Colegiul Pedagogic Spiru Haret din Focşani, a devenit fenomen naţional.

Concursul de book-trailere "Boovie", demarat în urmă cu patru ani, mai întâi ca eveniment al elevilor Liceului Pedagogic, apoi devenit competiţie judeţeană va fi anul acesta realizat la nivel naţional.

Concursul va avea loc în perioada 17-19 mai, la Focşani, dar perioada de înscrieri a expirat deja, în competiţie înscriindu-se un număr record de elevi şi profesori.

Vorbim de 111 echipe, 1.050 de elevi şi 125 de profesori implicaţi, din 26 de judeţe ale României.

 "Suntem absolut copleşiţi şi vă garantăm că o să ne dăm toată silinţa ca acest festival să iasă absolut minunat", a transmis profesoara Carmen Ion, iniţiatorul proiectului, cu ocazia tragerii la sorţi a concursului. Concursul de book-trailere se adresează de anul acesta liceenilor, dar şi elevilor de gimnaziu de la clasele a VII-a şi a VIII-a.

El are ca scop stimularea interesului pentru lectură a elevilor, prin implicarea acestora într-un concurs de trailere realizate pe baza unor romane contemporane cu problematică profundă, legată de valorile vieţii de adolescent.

Anul trecut, echipa câştigătoare a participat la Festivalul International de Film Transilvania  de la Cluj, Şi elevii care se vor clasat pe locurile doi şi trei au fost stimulaţi cu o participare la tabăra Ideo Ideis de la Craiova şi la Târgul de Carte Gaudeamus, de la Bucureşti.

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri