Doi fraţi care au plecat de acasă, preluaţi de Protecţia Copilului. Ei au povestit că erau torturaţi de bunica lor

0
0
Lucian şi Gabriel, copiii care au fugit de acasă FOTO: Facebook Primăria Soveja
Lucian şi Gabriel, copiii care au fugit de acasă FOTO: Facebook Primăria Soveja

Copiii au vârste de 9 şi 10 ani şi au plecat voluntar de la domiciliu în data de 25 iunie. Ei nu au mai revenit, ulterior fiind găsiţi într-o locuinţă abadonată.

Direcţia pentru Protcţia Copilului Vrancea a anunţat, marţi, că cei doi fraţi de 9 şi 10 ani din Soveja, care au plecat de acasă fiind găsiţi într-o casă abandonată din apropierea locuinţei, au fost preluaţi în custodia sa.

Minorii au povestit că erau bătuţi, torturaţi şi umiliţi de bunica lor care-i avea în grijă, părinţii fiind plecaţi în străinătate.

"Aceştia se află în prezent într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea,  unde beneficiază de servicii sociale de specialitate, fiind totodată incluşi într-un program de evaluare şi consiliere psihologică, urmând a fi mutaţi pe parcursul zilei de astăzi la o familie de asistenţi maternali profesionişti. Tatăl a înţeles că este în interesul minorilor să beneficieze de măsură de protecţie specială până la clarificarea situaţiei şi remedierea eventualelor probleme identificate, exprimându-şi acordul pentru preluarea celor doi copii. În momentul de faţă este în derulare evaluarea iniţială a acestui caz, iar D.G.A.S.P.C. Vrancea va lua toate măsurile legale în interesul superior al minorilor", potrivit Danielei Nicoaş, director la DGASPC Vrancea.

Despre situaţia celor doi copii, Lucian şi Gabriel, povesteşte şi Primăria Soveja, pe pagina de Facebook.

"O poveste tristă în care nu am fi vrut să fim parte. O poveste care are în spate multe necunoscute, urâte, dramatice, care vor lăsa semne adânci, sechele, în sufletele şi caracterele acestor copii. I-am găsit ascunşi într-o hazna nefolosită a unei case nelocuite, nu departe de locuinţa lor. Fugiseră pentru că acasă nu e „acasă” pentru ei iar teroarea zilnică, lipsa părinţilor, a educaţiei, a dragostei şi căldurii părinteşti lipseşte cu desăvârşire. Iar dacă acestea lipsesc, aceşti doi mici pui de om mai au parte şi de bătăi, de strânsul degetelor la încheietura uşii, de lovituri cu ce se apucă şi unde se apucă.... E grea copilăria lor şi, din nefericire, nici viitorul nu ştim cum va fi. Sunt copii isteţi, energici, care la cluburile extra şcolare s-au comportat exemplar şi care, în afara „familiei”, au arătat că sunt copii normali. Depinde de noi, cei „mari”, să demonstrăm că nu-i procreăm doar pentru a avea numere şi nu fiinţe pe care să le iubim, să le educăm şi să le creştem în medii sănătoase. Societatea va fi ceea ce modelăm acum".

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite