Directorul Parking aşteaptă transferul portofoliului de parcări la DDSP. Ce se întâmplă cu locurile de parcare din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parking Focşani
Parking Focşani

Consilierii locali din Focşani au aprobat încă din noiembrie anul trecut, la propunerea primarului PSD în exerciţiu, încetarea contractului de gestiune prin concesiune a Serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului, dar decizia nu a fost dusă nici până azi la îndeplinire.

Firma SC Parking SA Focşani, aflată în subordinea Consiliului Local, societate care se ocupă de administrarea parcărilor din municipiul reşedinţă de judeţ, se apropie de momentul desfiinţării, aşa cum au decis consilierii locali la sfârşitul anului trecut.

În ciuda acţiunilor în instanţă, fără sorţi de izbândă, activitatea de bază a societăţii va fi transferată către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, cel mai probabil până în luna martie, anul viitor, când expiră şi contractul de delegare de gestiune.

O recunoaşte şi directorul societăţii, Nicuşor Statache, care a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru postul Atlas TV.

„În acest moment, din punct de vedere juridic, Parking este în imponderabilitate. În noiembrie 2020, printr-o hotărâre de consiliu local a fost reziliat contractul de delegare de gestiune al parcărilor din municipiul Focşani. Aşteptăm să înceapă procedura de transferare a portofoliului de parcări către DDSP şi ce rămâne din societate se va face o fuziune prin absorbţie cu CUP Salubritate. Conform contractului de delegare de gestiune, avem obligaţia să asigurăm bunul mers al activităţii până vor fi preluate parcările de alt concesionar. Regulile vor fi aceleaşi, se va schimba doar stăpânul”, a spus Nicuşor Statache.

Practic, societatea care va fuziona cu CUP Salubritate se va ocupa doar de blocarea şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

Focşănenii care deţin deja locuri de parcare închiriate de la Parking trebuie să ştie că pot face prelungirea contractelor actuale, printr-o cerere, până la 31 octombrie 2021.

Cine nu a făcut această cerere în termen pierde dreptul de preemţiune asupra locului de parcare, acesta urmând a fi atribuit pe principiul „primul venit, primul servit”. Totuşi, plata pentru locurile de parcare se poate face până la sfârşitul lunii decembrie.Valoarea anuală a taxei a rămas aceeaşi, respectiv 142,8 lei cu tot cu TVA.

Prelungirea şi plata se pot face online sau la sediul societăţii, în funcţie de disponibilitatea titularului de contract, cu menţiunea că, acolo unde este cazul, valabilitatea ITP-ului trebuie actualizat în baza de date, la fel şi a cărţii de identitate/ a buletinului dacă a expirat.

Vă mai recomandăm:

Firma care administrează parcările din Focşani se desfiinţează. Cum s-a ajuns la această decizie

Parking refuză desfiinţarea decisă de Consiliul Local. Ce au cerut în instanţă şefii firmei şi când se va judeca solicitarea lor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite