Cum au ajutat liberalii din Vrancea un pesedist controversat să ajungă în funcţia de viceprimar, după ce s-au bătut patru ani să-l schimbe din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Hărăbor are proces cu ANI
Aurel Hărăbor are proces cu ANI

Viceprimarul incompatibil al comunei Suraia, pesedistul Aurel Hărăbor, a fost votat în funcţie aproape în unanimitate, atât de aleşii PSD, cât şi de cei PNL.

După ce s-au chinuit în mandatul trecut să-l schimbe de patru ori din funcţia de viceprimar al comunei Suraia pe Aurel Hărăbor, care este preşedinte al PSD din comună, consilierii locali PNL au făcut front comun cu aleşii puterii şi l-au votat acum în fotoliul de viceprimar.

Asta în ciuda deciziei de incompatibilitate dată de Agenţia Naţională de Integritate. Astfel, la sfârşitul anului 2014, ANI a stabilit că viceprimarul Hărăbor a deţinut simultan în perioada 4 iulie-16 octombrie 2012 funcţiile de viceprimar şi administrator în cadrul mai multor societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

În anul 2015, acesta a părăsit fotoliul de viceprimar, inclusiv cel de consilier, declarând că vrea să se dedice afacerilor pe care le derulează pe teritoriul comunei, acesta deţinând una dintre cele mai importante balastiere din Vrancea.

În mandatul trecut, Aurel Hărăbor, cunoscut în comună sub numele de „Ridiche”, a deţinut funcţia de viceprimar în guvernarea USL, dar a ajuns să fie înlăturat de consilierii PNL de patru ori, dar de trei ori a fost repus în funcţie de către prefectul sprijinit de PSD, sub pretextul că hotărârea aleşilor este nelegală. Atunci, conflictul dintre Hărăbor şi consilierii PNL a ajuns şi în instanţă, judecătorii dând câştig de cauză aleşilor.

În perioada de întrerupere de mandat, Hărăbor şi-a hrănit firmele din bani publici. Astfel, la începutul anului 2006, şeful pe linie de partid al primarului Vasile Grosu a primit de la primărie, prin încredinţare directă, un contract de 249.000 de lei, adică peste 50.000 de euro, pentru întreţinerea drumurilor din comună. Lucrările au fost executate de firma Margtic Group SRL, care a făcut obiectul şi dosarului de incompatibilitate a lui Aurel Hărăbor.

Mai citiţi:

Aurel Hărăbor, abia eliberat din funcţia de viceprimar al comunei Suraia, găsit incompatibil şi de ANI

Viceprimarul din comuna Suraia, înlăturat a patra oară din funcţie, cu toată opoziţia susţinătorilor chemaţi să amâne deznodământul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite