Compozitorul celui mai frumos vals din lume, sărbătorit la Focșani la împlinirea a 85 de ani de viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Zilele Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia, care au loc între 19 și 23 noiembrie, sunt aniversate cu un concert de gală Eugen Doga.

Eugen Doga va fi sărbătorit la Focșani
Eugen Doga va fi sărbătorit la Focșani

Cel mai important eveniment cultural al toamnei  la Focșani, “Zilele Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia”, vine cu o manifestare de excepție.

Evenimentul, organizat de Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” sub egida Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Focșani, se va desfășura pe parcursul mai multor zile, în perioada 19-23 noiembrie 2022, în incinta celui mai frumos edificiu cultural al orașului.

Pe 22 noiembrie 2022, când se aniversează 109 ani de la inaugurarea Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” focșănenii sunt invitați, de la ora 19.00, la un spectacol de gală, prilejuit de aniversarea a 85 de ani a marelui compozitor Eugen Doga, cel care a dăruit umanității capodopere muzicale universale precum valsul din coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” introdus în patrimoniul UNESCO „drept una dintre cele mai frumoase patru creaţii muzicale ale secolului XX."

În cadrul spectacolului de gală intitulat “Dulcea și tandra mea toamnă” vor evolua artiști de prim rang, invitați ai maestrului: Fuego (Paul Surugiu), Ianna Novac, “Vocea de aur de peste Prut”, Diana Jipa, violonistă, o valoare contemporană a muzicii clasice; Ștefan Doniga, pianist important, cu origini vrâncene, mare iubitor al acestor meleaguri și un valoros interpret al pieselor muzicale semnate de maestrul Eugen Doga.

Pe scena Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” va evolua Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”, sub bagheta magistralului dirijor, Alexandru Ilie, premiat al Concursului Internațional de Dirijat „Felix Mendelssohn”.

De asemenea, Paula Grosu și Sorin Francu, actori de seamă ai scenei teatrului focșănean, vor încânta audiența cu o suită de momente poetice din lirica românească.

În cadrul “Zilelor Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia” are loc și un tur organizat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, în zilele de 19-20 noiembrie, de la ora 11.00. Vor fi prezentate principalele obiective culturale și turistice ale Orașului Unirii, urmând ca acesta să se finalizeze cu prezentarea Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite