Complexul „Căprioara“ din Crângul Petreşti, dat copiilor cu dizabilităţi. Oprişan: „Eu iubesc foarte mult copiii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirile din Complexul Căprioada s-au degradat
Clădirile din Complexul Căprioada s-au degradat

În spaţiile care s-au degradat, dar care urmează să fie reabilitate, va funcţiona un complex comunitar de servicii pentru copiii cu dizabilităţi.

Complexul de clădiri Căprioara, din Crângul Petreşti, din pricina căruia preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, s-a judecat 10 ani cu DNA şi a fost achitat, a fost dat în administrarea Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, în aceste spaţii ar urma să funcţioneze Centrul Comunitar de Servicii pentru Copiii cu Dizabilităţi.

Complexul dispune de un număr suficient de spaţii, respectiv bazin acoperit, spaţii de laborator, sală multifuncţională, spaţii administrative, toalete şi sală de mese.

“Ansamblul de clădiri pentru care trebuia să fac puşcărie, în opinia opozanţilor şi adversarilor mei politici, vreau să vă spun că avem un program serios pe fonduri europene în cadrul programului de reabilitare termică, iar aici, în Crângul Petreşti, vreau să vă spun cu toată dragostea, pentru că eu iubesc foarte mult copiii, va fi unul dintre cele mai moderne centre de formare şi de grijă faţă de copiii cu dizabilităţi. Acest corp de clădiri se pretează perfect pentru o asemenea operaţiune şi sunt circa 2500 de copii la nivelul judeţului Vrancea şi aşa că o să realizăm acest deziderat foarte important”, a spus Marian Oprişan la inaugurarea Crângului Petreşti.

Noul administrator, Direcţia pentru Protecţia Copilului Vrancea, trebuie să repare clădirile care se află în ruină de ani buni. "Am identificat un proiect european de finanţare pentru eficienta energetica a clădirilor publice şi servicii sociale. Tot Consiliul Judeţean este instituţia care se va ocupa de implementarea proiectului. Este adevărat, spaţiile noastre nu mai corespund unor asemenea activităţi, iar Complexul din Crângul Petreşti poate oferi condiţii bune", ne-a declarat Daniela Nicolaş, director la Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Marian Oprişan a precizat că reabilitarea întregului complex presupune costuri în sumă de 15 milioane de euro, bani care vor fi atraşi de la Uniunea Europeană.

Totodată, se doreşte ca prin hotărâre de Guvern să se transfere în domeniul public al judeţului 60 de hectare de pădure din Crângul Petreşti, pentru realizarea unui parc tematic, care se va axa în special pe distracţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite