Casă nouă pentru urşii Mona, Mişu şi Moşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceşia nu vor mai sta închişi în ţarc, ci vor sta liberi în pădure. Ei vor intra de mâine într-un program de acomodare cu noul spaţiu, aflat pe amplasamentul fostei grădini zoologice de la Petreşti.

În ultimele şase luni, cu sprijinul International Bears Foundation-Olanda şi al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea, s-a reuşit îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru cele trei exemplare de urs brun rămase în custodia Centrului Zonal pentru Îngrijirea şi Tratamentul Animalelor Sălbatice.

Odată cu extinderea Centrului în ecosistemul forestier învecinat, începând de mâine cei trei urşi, Mona, Mişu şi Moşu vor intra într-un program de acomodare cu noul spaţiu în care vor locui, similar habitatului natural.

„Vor avea pentru prima dată ocazia de a călca pe pământ şi de a se urca în copaci. Noul ţarc înconjoară o suprafaţă de 3000 mp de pădure şi este realizat dintr-un sistem mixt de garduri metalice, dublat de garduri electrice, special concepute pentru animalele sălbatice", Adrian Cosmin Stângă, preşedintele Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite