Bursele „Pastia” ajung la alţi doi tineri talentaţi din Focşani. Cine sunt merituoşii câştigători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eusebiu Munteanu şi Johann Eduard Groza, câştigători ai burselor Pastia
Eusebiu Munteanu şi Johann Eduard Groza, câştigători ai burselor Pastia

Valoarea fiecărei burse este de 7.200 de lei şi se acordă de către Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia pentru durata anului şcolar următor, 2021 - 2022.

Luni s-au desemnat noii beneficiari ai Burselor Pastia, eveniment al Ateneului Popular care poartă numele filantropului Mr. Gh. Pastia.

Ei sunt Eusebiu Munteanu, student în anul I, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, Chitară clasică şi fost elev al Liceul de Artă Gh. Tattarescu din Focşani, sub îndrumarea profesorului Silviu Lăscan şi Johann Eduard Groza, elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă Gh. Tattarescu din Focşani, având drept coordonator pe profesoara Doina Collavini.

Aceştia au obţinut nota 10 din partea membrilor Comisiei de evaluare.

Valoarea fiecărei burse este de 7.200 de lei şi se acordă pentru durata anului şcolar următor, 2021 - 2022.


Bursele „Pastia” au fi înfiinţate anul trecut, pentru a respecta testamentul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929) – ctitorul Teatrului Municipal şi al Ateneului Popular din Focşani. În actul de donaţie al Ateneului Popular, maiorul Pastia solicita înfiinţarea a două burse pentru <<perfecţionarea a doi elevi sau eleve a Conservatoarelor din ţară, talentaţi şi devotaţi artei teatrale, de preferinţă din cei proveniţi din Focşani şi judeţul Putna>>”.

Primii câştigători ai burselor au fost Irina Ştefania Murgu (canto clasic), pe care aţi putut-o urmăr recent şi pe scena „Românii au talent”, elevă la Liceul de Arte ”Gh.Tattarescu” Focşani şi Matei Cristian Lăbunţ, pianist din Focşani, elev la Colegiul Naţional de Muzică ”G.Enescu”Bucureşti.

Vă mai recomandăm:

Doi artişti talentaţi, primii beneficiari ai burselor instituite conform dorinţei ctitorului Ateneului Popular

Ateneul Popular înfiinţează bursele "Pastia". Doi elevi merituoşi vor fi susţinuţi financiar să-şi urmeze visul

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite