Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea au intrat în grevă japoneză din cauză că li s-au tăiat salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii SGA se află în grevă japoneză
Angajaţii SGA se află în grevă japoneză

Salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că li s-au tăiat salariile cu până la 25%, nerespectându-se contractul colectiv de muncă.

Începând de astăzi şi până pe 9 octombrie, angajaţii SGA Vrancea se află în grevă japoneză. Ei au înlocuit banderola albă cu un ecuson pe care scrie "Protest împotriva nerespectării de către A.N. Apele Române a contractului colectiv de muncă".

Protestul vine ca urmare a unei decizii a Apelor Române, privind suspendarea unilaterală a unor drepturi prevăzute în contractul de muncă.

"Sunt afectaţi de această decizie toţi angajaţii SGA Vrancea, în număr de 154, care au pierdut la salarii între 15 şi 25%. La ora la care vorbim se află la Ministerul Mediului cele două federaţii sindicale din Apele Române, care încearcă soluţionarea acestui conflict", ne-a declarat Sergiu Mihăilă, liderul de sindicat de la SGA Vrancea. Măsura ajustării salariilor vine după de Curtea de Conturi a constatat că unele măsuri adoptate pentru toţi bugetarii în anul 2010, respectiv acele tăieri de salarii şi sporuri, nu au fost operate şi la Administraţia Apele Române,

Liderul de sindicat de la SGA spune încă că instituţia la care lucrează este una care se autofinanţează şi, prin urmare, Curtea de Conturi nu avea ce căuta la Apele Române. Sergiu Mihăilă spune că dacă lucrările nu se rezolvă în favoarea angajaţilor, vor urma şi alte proteste, iar angajaţii vor acţiona în instanţă compania la care lucrează.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite