Unde s-a ajuns în România: Sindicalist fugărit de prefectul de Dolj pe holurile Palatului Administrativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Administrativ doljean a fost astăzi scena unei confruntări greu de imaginat. Prefectul de Dolj Eugen Georgescu este acuzat de un sindicalist din Dolj, preşedinte la nivel naţional al Sindicatului din Administraţia Publică „Forţa Legii”, că l-a agresat.

Potrivit lui Dămureanu, prefectul i-a spus în cursul serii la telefon că îl aşteaptă la biroul său din prefectură a doua zi pentru discuţii referitoare la mitingul funcţionarilor din 1 iunie. „Mi-a spus aseară că vrea să dicutăm cu condescendenţă”,a declarat sindicalistul. Acesta susţine că a vrut să stea astăzi de vorbă cu prefectul şi, aflându-se în antecamera biroului înaltului funcţionar public, a observat plăcuţa inscripţionată „Zonă de securitate”, pe care a vrut să o fotografieze. „Mă pregăteam să fac fotografia când a deschis prefectul uşa şi a vrut să mă prindă de mână. Eu am fugit, iar el a fugit după mine”, a spus Dămureanu. Jurnaliştii acreditaţi pe lângă Instituţia Prefectului au putut auzi pe hol ţipetele lui Dămureanu care solicita ajutorul presei. Eugen Georgescu a fost văzut alergând spre ieşirea Palatului Administrativ, în încercarea de a-l prinde pe sindicalist.

Georgescu susţine însă că altercaţia este una inventată de Ringo Dămureanu şi că sindicalistul a încălcat noul Regulamentul de ordine interioară adoptat recent. Într-un articol din document se stipulează faptul că filmatul şi fotografiatul în Palatul Administrativ se fac doar cu acordul prefectului. „Omul încălcase regulamentul şi făcea poze în zonă interzisă şi se ferea de mine. Când am încercat să văd cine e, a luat-o la fugă şi a început să ţipe după presă. Am văzut doar că fuge unu’! Nu vreau să am cu el nici un fel de dialog. E acţionat în instanţă şi el a venit, ca justificare, pentru că m-a făcut securist, să pozeze zona de securitate, poate consideră că asta e justificarea lui că m-a acuzat, altă logică nu avea. Altfel, ce logică are să pozezi o tablă? Nu am văzut nici dacă avea telefon sau aparat, decât am văzut ceva fugind”,a spus Georgescu.

Dămureanu a fost oprit de jandarmi la ieşire şi împiedicat să iasă din instituţie. „Au cerut să vadă telefonul, să vadă dacă am fotografiat ceva”, a spus Dămureanu. De altfel, jandarmii au recunoscut în faţa reporterilor „Adevărul de Seară” că au intervenit la solicitarea prefectului.

„Vom depune plângere penală dar şi la Comisia de disciplină pentru înalţii funcţionari publici”,a mai spus Dămureanu.

Ascultă declaraţia integrală a lui Ringo Dămureanu:

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite