Un tânăr aflat în grija statului s-a automutilat într-un centru DGASPC Dolj. Doi orfani aflaţi în centrele de plasament s-au sinucis anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi orfani aflaţi în grija statului s-au sinucis anul trecut
Doi orfani aflaţi în grija statului s-au sinucis anul trecut

Un tânăr în vârstă de 17 ani s-a automutilat într-un centru din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. Cristian a fost transportat la spital, iar medicii i-au acordat îngrijiri medicale.

Băiatul s-a automutilat din cauză că nu a fost lăsat să părăsească instituţia. Tânărul aflat în grija statului şi-a provocat câteva răni pe antebraţul mâinii stângi cu o lamă. „Întrucât mama tânărului execută o pedeapsă privativă de libertate în Italia, tatăl acestuia nu este cunoscut, iar bunica a refuzat să îl primească, acestea fiind singurele rude pe care le cunoaşte, s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă la centrul de primiri urgenţe din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. Tânărul şi-a provocat câteva răni pe antebraţul mâinii stângi. 

Tânărul împreună cu alţi doi tineri aflaţi în plasament în acel centru se uitau la televizor. La un moment dat, a părăsit încăperea, ducându-se la toaletă. La întoarcere a mers în dormitorul său şi la scurt timp a strigat instructorul de educaţie. Când acesta a ajuns la el, a observat că îşi provocase răni cu lama de la o ascuţitoare. Desfăcuse practic lama din acea ascuţitoare şi a încercat să se taie. Şi-a provocat cinci răni, dintre care două mai mari de doi - trei centimetri lungime şi mai grave care au avut nevoie să fie suturate de specialişti la spital” , a spus Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Cristian a ajuns în grija statului după ce a fost eliberat dintr-un centru de detenţie.

Băiatul a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean din Craiova şi a primit îngrijiri medicale. „După controlul psihiatric, vom analiza şi vom lua măsurile care se impun pentru asigurarea securităţii lui şi consilierea psihologică necesară depăşirii situaţiei. Am demarat o anchetă internă pentru a verifica exact condiţiile în care s-a produs acest incident” , a mai spus Flrin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

O copilă de 14 ani s-a spânzurat, anul trecut, răpusă de durere că, după 11 ani în care crescuse alături de o „mamă” de împrumut, statul a decis să o readucă la orfelinat. La cinci zile de la tragedie, un băiat de 19 ani, din acelaşi centru de tip familial, prieten bun cu fata, şi-a anunţat pe Facebook sinuciderea şi s-a aruncat de pe un bloc.

Mai citeşte şi

 

VIDEO Tortura din orfelinatul groazei, din Craiova, unde doi copii s-au sinucis, iar alţi 11 au ajuns la Psihiatrie: „Le spuneau că n-au fost doriţi de la naştere”

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite