Un fotbalist de la FC U Craiova 1948 a fost condamnat la închisoare pentru că a bătut doi fraţi într-o parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gogoaşă a fost scos de pe teren de multe ori pentru că era violent FOTO gds
Gogoaşă a fost scos de pe teren de multe ori pentru că era violent FOTO gds

Portarul Andrei Preda, poreclit Gogoaşă, este singurul fotbalist din România căruia i s-a interzis să mai intre pe stadioane, în calitate de suporter, din cauza comportamentului său violent. De-a lungul anilor, a fost implicat în zeci de scandaluri. Ultima dată, l-ar fi agresat chiar pe preşedintele Universităţii Craiova, Marcel Popescu.

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au hotărât să-l condamne la un an şi două luni de închisoare cu executare pe craioveanul Andrei Romis Preda, poreclit „Gogoaşă“. Acesta este legitimat la echipa de fotbal FC U Craiova 1948, echipă patronată de Adrian Mititelu.


„Gogoaşă“ este acuzat că a bătut două persoane, frate şi soră, cu o bâtă de baseball pentru că i se ceruse să-şi mute maşina care blocase alte autoturisme. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 12 octombrie 2015, când Andrei Romis Preda şi-a lăsat maşina în parcarea unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac, fără să-i pese că blocase un alt vehicul. Şoferul care nu mai putea să plece cu maşina a venit în parcare şi a început să claxoneze.


„Pentru a atenţiona persoana care îi blocase autoturismul, şoferul a claxonat de mai multe ori, împrejurare în care inculpatul Preda Romis Andrei a ieşit în faţa imobilului şi i-a adresat cuvinte jignitoare. Urmare a faptului că partea civilă i-a adresat, la rândul său, cuvinte jignitoare, inculpatul Preda Romis Andrei a mers la locuinţa sa, de unde a revenit având asupra sa o bâtă de baseball din aluminiu. Inculpatul a lovit partea civilă cu pumnul şi bâta de baseball în zona capului şi peste corp“, au reţinut procurorii în rechizitoriul întocmit. În timpul scandalului a fost lovită şi sora bărbatului agresat, care a intervenit să-i despartă pe cei doi.
 

Medicii legişti au constatat că bărbatul bătut a avut nevoie de opt – nouă zile de îngrijiri medicale, iar sora sa de şapte – opt zile.

Anchetatorii au reţinut că inculpatul „manifestă perseverenţă infracţională, săvârşind anterior fapte de violenţă, iar pe parcursul urmăririi penale, a avut o atitudine nesinceră, negând săvârşirea actelor de agresiune împotriva părţii civile M.M. şi declarând că a lovit o singură dată cu pumnul partea civilă M.L.“.

În iunie 2018 , pe rolul Judecătoriei Craiova a fost înregistrat un alt dosar penal  în care Preda este acuzat tot de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Trăsnăile lui Gogoaşă

Andrei Preda, poreclit "Gogoaşă", este portarul echipei lui Adrian Mititelu, echipa care tocmai a promovat in Liga 3, dar este şi ultraş în Peluza Sud a Craiovei.

preda andrei


În 2011 a fost suspendat un an de pe stadioanele României, ca spectator. În 2008, un jurnalist craiovean l-a acuzat pe portar că l-ar fi bătut într-un magazin din Craiova pentru că nu-i plăcuse ce scrisese. Când era încă ultraş, Preda a avut şi-un incident cu actualul său patron, Adrian Mititelu, care era să degenereze. În 2014, acelaşi Gogoaşă s-a luat la bătaie cu Mihaiţă Pleşan şi Silvian Cristescu înaintea unui derby dintre FC Universitatea Craiova şi CS U Craiova. Ultimul incident în care a fost implicat portarul a fost în urmă cu puţin timp. Cel agresat de data aceasta a fost chiar preşedintele U Craiova, Marcel Popescu.

"L-am prins la solar. A vorbit urat prin oraş despre mine şi l-am prins acolo. L-am scuipat, l-am luat de ureche. Am intrat peste el in solar, dar s-a închis acolo. El merge mereu la solar din câte ştiu eu. Avea si niste obiecte dubioase cu el, cine ştie ce făcea pe acolo. Politia n-a venit", a declarat Andrei Preda.
 

Preda este fost membru al galeriei Universităţii având tatuat versurile imnului Universităţii Craiova, "Cântec pentru Oltenia".

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite